Liderii tuturor organizaţiilor de tineret ale PSD din ţară au participat, sâmbătă, la Sibiu, la o sedinţă a Biroului Politic şi a Comitetului Executiv în care s-a discutat strategia organizaţiei privind alegerile europarlamentare. Preşedintele TSD, Mihai Sturzu, a anunţat, într-o conferinţă de presă, că organizaţia a decis ca opt persoane să fie propuse pentru a face parte din lista finală a PSD pentru alegerile europarlamentare, scrie mediafax.ro.
Potrivit lui Sturzu, cele opt persoane sunt: Călin Buzgău (Mureş), Ioana Pop Cazacu (Maramureş), Andi Cristea, Cătălin Ivan şi Claudia Ţapandel din Bucureşti, Gabriel Oniga (Cluj), Emilian Pavel (Bihor) şi Alexandru Rotaru (Neamţ).
"Acum, când v-am prezentat lista, tocmai mi-am dat seama că jumătate din propunerile noastre sunt din Ardeal. Alături de aceste propuneri mai sunt câteva nume de europarlamentari pe care TSD îi susţine şi, pentru că suntem la Sibiu, aş vrea să menţionez aici numele Dacianei Sârbu”, a declarat Mihai Sturzu, care a evidenţiat faptul că în sediul PSD Sibiu, unde s-a desfăşurat conferinţa de presă, este şi sediul biroului eurodeputatului Daciana Sârbu.
Sturzu a adăugat că speră ca TSD să obţină locuri cât mai bune pe lista finală a partidului la alegerile europarlamentare. "Avem o strategie în trei puncte: cineva pe loc eligibil, cineva pe locurile care se joacă, iar organizaţia poate face diferenţa, locurile 14 – 16, dar şi ultimele locuri pe listă deoarece pentru oricare dintre colegii noştri experienţa de a participa într-o campanie electorală va fi foarte bună”, a spus liderul TSD.
Potrivit sursei citate, decizia finală va fi luată la finalul săptămânii viitoare, în urma şedinţei Comitetului Executiv al PSD. Sturzu a afirmat că obiectivul PSD la alegerile europarlamentare este de a obţine 35 la sută dintre voturile exprimate.