Trotinele vor fi limitate la viteza maximă de 25 km/h, astfel încât, conform legii în vigoare, acestea nu se vor încadra la categorii de vehicule pentru care este necesar permisul auto.

Firma Wolf-E Rides SRL va pune la dispoziția bucureștenilor maxim 1,000 de trotinete electrice, pe care le va disponibiliza gradual, în funcție de cerere, dar și de locurile de parcare. În același timp, PMB va acorda sprijin în vederea obținerii avizelor pentru parcări și va proteja trotinele împotriva furtului.

Deputatul PNL, SorinDan Moldovan, a declarat, pentru EVZ, că a depus o inițiativă legislativă pentru reglementarea trotinetelor electrice: „Anumite trotinete prind o viteză de peste 25 km/h, ceea ce înseamnă că se încadrează în categoria mopedelor. Pentru a conduce un moped ai nevoie de permis auto și mai este nevoie ca acesta să fie înmatriculat. Conducerea fără permis înseamnă dosar penal. Prin inițiativa mea parlamentară definim în mod separat trotinetele electrice, astfel încât ele să nu fie asociate mopedelor”.