Tricolorii, la concurenta cu trupa Iron Maiden

Tricolorii, la concurenta cu trupa Iron Maiden

Mutu si Chivu joaca la Celje, in timp ce britanicii canta la Ljubljana.

Vitala pentru echipa nationala de fotbal a Romaniei, partida de la Celje, cu Slovenia, de maine-seara, din preliminariile pentru Euro 2008, pare sa nu intereseze pe nimeni in tara adversarei noastre.

„Exilata” la 70 de kilometri de capitala Ljubljana, la Celje, nationala pregatita de Matjaz Kek pare sa fie mai putin importanta decat echipa locala, NK MIC, si, cu siguranta, nu la fel de iubita precum echipa de handbal cu nume de bere, Pivo. Handbalistii au avut meci de campionat miercuri seara, in superba sala de langa „Arena Petrol”, si au reusit sa adune in tribune cateva mii de spectatori.

La intrebarea trimisilor EVZ - „Ce eveniment va avea loc sambata seara pe stadion?” -, multi dintre ei nu au stiut sa raspunda. Le-a sarit in ajutor o ospatarita de la unul dintre restaurantele de la tribuna oficiala a „Arenei Petrol”. Fata era la curent cu descinderea nationalei lui Piturca.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mai mult, nici numele vedetei slovene, Milinko Acimovici, nu le-a sunat cunoscut locuitorilor din Celje. Pe panourile special amenajate si pe gardurile santierului de la peluza nefinalizata a stadionului din Celje se pot vedea si acum afisele de la ultima partida a echipei locale, NK, disputata pe 26 mai impotriva formatiei Krajina. Nu exista insa niciun afis care sa anunte faptul ca maine se vor confrunta Slovenia si Romania.

Slovenii sunt mai interesati de concertele programate in perioada imediat urmatoare. Maine, la Ljubljana, la concurenta cu meciul de la Celje, canta legendara trupa heavy metal Iron Maiden. Saptamana viitoare va veni randul faimoasei Pink sa-i incante pe sloveni.

15 euro, intrarea la meci La singura casa de bilete a stadionului din Celje era ieri liniste. „Biletele se vand in acest moment, pentru doritori, prin telefon. Noi insa le vom pune in vanzare abia sambata, in ziua meciului”, ne-a spus una dintre cele doua vanzatoare. Intrebata despre interesul in jurul acestei partide, tanara a zambit si a dat din umeri.

Biletele de intrare la partida Slovenia - Romania costa intre 15 euro (peste 45 de lei) la peluza si 30 de euro (peste 90 de lei) la tribuna „0”. La tribuna a doua, pentru un loc, doritorii vor trebui sa scoata din buzunare 25 de euro (peste 75 de lei). Chiar daca au un nivel de trai cu mult peste cel al romanilor, slovenii n-au pus preturi prohibitive la bilete, asa cum a facut FRF pentru returul de la Timisoara, de saptamana viitoare.

Vin romanii

Meciul de la Celje a starnit un interes deosebit printre fanii echipei nationale a Romaniei. In aceasta seara  vor veni cateva mii de suporteri din Targu-Mures, Timisoara, Cluj, Bucuresti si din alte localitati.

Faptul ca pot calatori liber pe continent dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana i-a determinat pe multi compatrioti sa-si petreaca un weekend in Slovenia si sa vada la treaba nationala.

In urma cu sase ani, la ultima confruntare dintre cele doua formatii, mai multi suporteri, dar si jurnalisti, nu au fost lasati sa intre in Slovenia si Croatia, vamesii din cele doua tari facand selectia cetatenilor romani pe criterii estetice!

Locul revansei Stadionul „Petrol” are 10.000 de locuri

Stadionul, pe care echipa Romaniei va incerca sa razbune umilinta din „dubla” de acum sase ani, se afla aproape de centrul orasului Celje si face parte dintr-un ansamblu comercial. Alaturi de „Arena Petrol” se gasesc un hypermarket, „Mercator”, o sala de sport ultramoderna si doua parcari uriase, dintre care una subterana.

Chiar la parterul tribunei oficiale se afla cateva cafenele, un magazin ce expune spre vanzare lenjerie de pat si un altul de perdele, iar intr-un colt, sediul clubului pentru persoanele cu deficiente locomotorii.

Arena a fost construita cu sprijinul companiei „Petrol”, care detine monopolul comertului cu produse petroliere in Slovenia. Inaugurat in urma cu doar cativa ani, stadionul are finalizate doar tribunele si una dintre peluze, capacitatea fiind de aproximativ 10.000 de locuri.

13 grade Celsius „Tricolorii” nu vor fi nevoiti sa evolueze pe stadionul „Olimpia” din Ljubljana, de care leaga cosmarul de acum sase ani. Nationala Sloveniei si-a mutat cartierul general la 70 de kilometri distanta, in Celje, localitate aflata intr-un decor de vis, pe autostrada care leaga Ljubljana de Maribor.

Drumul dintre capitala tarii si Celje poate fi parcurs in jumatate de ora. Soseaua sparge efectiv muntii, serpuind printre tunele sapate in stanca. Cel mai lung dintre ele masoara patru kilometri. Temperatura in zona este una neobisnuita pentru noi. Piturca mutase antrenamentele de la Mogosoaia dupa asfintitul soarelui, din cauza caniculei. Aici, temperatura este scazuta, astfel ca la ora partidei de maine vor fi in jur de 13 grade Celsius.

Paralimpicii pronosticheaza  o remiza

Intr-unul dintre spatiile de la tribuna oficiala a stadionului din Celje isi fac veacul mai multe persoane cu deficiente locomotorii. In carucioare, acestia vin zilnic la clubul lor, unde discuta, rezolva fel de fel de probleme si isi pun la punct strategia competitiilor la care participa.

Vedeta grupului este Janes Hudej, participant la patru editii ale Jocurilor Paralimpice, la Barcelona, Atlanta, Sydney si Atena. Ramane impresionat de faptul ca este interpelat de o echipa de jurnalisti romani. Imediat, in jurul sau se aduna ceilalti colegi. Discutia aluneca spre evenimentul care va avea loc maine, pe „Arena Petrol”.

„Cred ca va fi 1-1”, spune Hudej. „Noi avem o echipa in formare. Sunt multi jucatori de valoare, dar sunt tineri si nu au experienta. Sa nu uitati insa ca, pe acest stadion, am batut Italia, care, apoi, a devenit campioana mondiala”, a avertizat Janes.

HOTEL

Lobont si Mutu au „Night club” la parter

Hotelul in care s-a cazat aseara nationala de fotbal a Romaniei se afla aproape de centrul capitalei Ljubljana si este cotat la cinci stele. Stabilimentul beneficiaza de o multime de facilitati, printre care saloane de infrumusetare, magazine, dar si un cazinou. La parterul hotelului se afla inclusiv un „Night club” unde pot fi admirate frumuseti autohtone.

Doi dintre jucatorii nationalei noastre - Mutu si Lobont - nu vor mai fi nevoiti astfel sa umble prin oras, in caz ca simt nevoia unei relaxari, alta decat rummy sau privitul la televizor. Este de notorietate episodul petrecut in urma cu trei ani, la Craiova, cand, inaintea meciului oficial cu reprezentativa Macedoniei, Mutu, Lobont si Neaga au parasit cantonamentul echipei nationale si s-au oprit intr-un club de striptease. Desi se ocupa atunci de destinele „tricolorilor”, generalul Iordanescu a pus batista pe tambal.