Evenimentul Zilei > EVZ Special > Traian Băsescu, fost președinte al României: De ziua voastră, cu mult respect pentru ziariştii liberi
Traian Băsescu, fost președinte al României: De ziua voastră, cu mult respect pentru ziariştii liberi

Traian Băsescu, fost președinte al României: De ziua voastră, cu mult respect pentru ziariştii liberi

Apărut, în 1992, ca o speranţă a schimbării în peisajul unei prese cu puternice reminiscențe comuniste, Evenimentul zilei a demonstrat că poţi rezista 23 de ani în România făcând jurnalism de calitate.

 Aţi dus o luptă grea susţinând valori pe care le-am descoperit împreună, jurnalişti, politicieni, societate civilă, şi aţi rămas pe baricade când libertatea presei, statul de drept, justiţia, democraţia în ansamblul ei au fost încercate de cei care şi-ar fi dorit să ducă ţara în trecut, fie că vorbim de perioada 2000-2004, fie că vorbim de momentele 2007 sau 2012.

V-aţi asumat să fiţi curajoşi, oneşti, profesionişti chiar când toate acestea puteau însemna închiderea ziarului, sfârşitul carierei sau chiar libertatea voastră.

Pornită de la viziunea unui om, a Maestrului, despre presa modernă şi misiunea ei, „Bulina Roșie” s-a transformat într-un punct de sprijin pentru tînăra noastră democrație iar „bulinarii” au devenit adevărate vârfuri de lance în lupta pentru transformarea societăţii.

Ziarişti formaţi la şcoala lui Ion Cristoiu de la Evenimentul Zilei sunt astăzi profesionişti ai presei româneşti.

Din respect faţă de devotamentul vostru pentru valorile democraţiei, mi-am început primul mandat de Președinte al României mergând la Cotroceni după ce v-am vizitat în redacţie şi mi-am încheiat la fel cei zece ani ai mandatelor de Preşedinte al României, plecând de la Palat direct la EVZ.

23 de ani aţi fost etalonul presei libere româneşti şi sunt convins că veţi purta spiritul acestei libertăţi pe mai departe.

La mulţi ani, Evenimentul Zilei! Cu respect pentru istoria voastră,

Traian Băsescu

P.S. – Când spun Evenimentul Zilei ştiu bine că în spatele acestui brand sunt mulţi oameni care fac cinstit meseria de jurnalist .