Tragicul accident s-a petrecut în nopatea de sâmbătă spre duminică pe lacul Siamozero din Karelia, precizează purtătorul de cuvânt al comisiei de anchetă, Vladimir Markin.

"Anchetatorii au încheiat inspectarea corpurilor a 14 victime. Ei au constatat că toate erau născute între 2002 și 2004. Nu sunt adulți printre victime", a adăugat Vladimir Markin într-un comunicat. Un bilanț anterior anunțase că un adult și-a pierdut viața în tragedie.

"Aceasta confirmă încă o dată că persoanele care îi însoțeau pe adolescenți nu au depus toate eforturile pentru a-i salva, ci s-au gândit numai la propria viață", a subliniat el.

Patru dintre cei responsabili de organizarea taberei și însoțitorii tinerilor înecați au fost arestați. Operațiunile de salvare au salvat viețile au altor 30 de persoane aflate la bord, transmite biroul local al Ministerului entru Situații de Urgență.

Adolescenții se aflau la bordul a două vase și a unei bărci pneumatice când o furtună de proporții o dus la scufundarea ambarcațiunilor.

Comisarul rus pentru drepturile copiilor, Pavel Astahov, a adăugat că, aparent, "adolescenții nu purtau veste de salvare".

A fost deschisă o anchetă în vederea stabilirii circumstanțrlor tragediei, informează Agerpres

Te-ar putea interesa și: