Evenimentul Zilei > Actualitate > TRAGEDIA DIN APUSENI. Aura Ion va fi DESHUMATĂ. Vezi DE CE
TRAGEDIA DIN APUSENI. Aura Ion va fi DESHUMATĂ. Vezi DE CE

TRAGEDIA DIN APUSENI. Aura Ion va fi DESHUMATĂ. Vezi DE CE

Procurorii au decis refacerea autopsiei studentei la Medicină Aura Ion, cea care a pierit în tragedia aviatică din Munții Apuseni. Anchetatorii vor să stabilească cu exactitate cauza morții fetei care a decedat împreună cu pilotul Adrian Iovan. Un reputat medic legist a explicat pentru „Evenimentul zilei” care sunt motivele care au condus la această decizie.

Nu cu mult timp în urmă, medicii legişti de la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML) „Mina Minovici” au anunţat că vor să refacă expertiza medico-legală, în cazul morţii Aurei Ion, studenta la Medicină care a pierit în tragicul accident de avion care a avut loc pe 20 ianuarie, anul acesta, în Munţii Apuseni.

Legiştii spun că doresc să stabilească foarte clar dacă rănile suferite în accidentul aviatic i-ar fi putut aduce moartea. Legat de acest aspect, reputatul medic legist Gheorghe Alexandrescu, a declarat, pentru „Evenimentul zilei”: „ Au fost întâlnite stuaţii în care, în urma unor accidente, la autopsie, nu s-au depistat leziuni traumatice ale coloanei vertebrale, în zona cervicală, de exemplu. La o analiză ulterioară a cadavrului s-a descoperit că victima a suferit o secţionare a măduvei spinării, fapt care i-a cauzat moartea. Aşa s-a pus problema şi aici. Se pare că Aura Ion ar fi suferit un astfel de traumatism care nu a fost depistat la autopsia de la Alba. Pentru a se stabili cu certitudine asta, în astfel de cazuri se face deshumarea şi o reexaminare a cadavrului”, a explicat medicul legist.

Surse apropiate anxchetei din Munții Apuseni au precizat că refacerea expertizei medico-legale se face la cererea familiei.

De altfel, cu puțin timp în urmă, sora Aurei Ion, Mariana Ciucă, a făcut o declarație din care reieșea că nu e străină de decizia medicilor legişti:„Se dorește o expertiza detaliată, concluziile raportului inițial nu au fost respinse”.

Nu cu mult timp în urmă, ea postat un mesaj pe Facebook în care i se adresa Aurei. „Dreptatea aceasta (pentru Aura Ion n.r.) necesită un alt sacrificiu, pe care mulţi nu îl înteleg. Un sacrificiu pe care am ales sa îl facem în speranţa că vom ajuta şi vom face mult bine! În speranţa că, dacă ne priveşti de undeva de acolo, eşti mandră de noi!”. În luna ianuarie, la scurt timp după accidentul în care au murit Aura Ion şi pilotul Adrian Iovan, legiştii din Alba au precizat că maoartea fete a fost cauzată prin „expunere îndelungată la temperaturi scăzute”.