Toate greșelile pe care trebuie să le eviți când gătești pește

Toate greșelile pe care trebuie să le eviți când gătești peștePește. Sursa foto: Arhiva EVZ

Consumul de pește este benefic pentru sănătate, dar multe persoane evită să îl prepare acasă din cauza lipsei de experiență sau a fricii de a face greșeli. Pentru a vă ajuta să obșineți preparate delicioase și corect gătite, iată cele mai frecvente greșeli în gătirea peștelui și fructelor de mare și cum le puteți evita.

Alegerea unui pește de calitate slabă

Un preparat reușit începe cu alegerea unui pește sau a unor fructe de mare proaspete. Când cumpărați pește, verificați dacă are ochii limpezi, solzi strălucitori și un miros plăcut de ocean. Peștele nu trebuie să aibă un miros puternic, deoarece acesta poate indica alterarea. Creveții trebuie să fie fermi la atingere, iar homarii trebuie să fie activi și cu ghearele intacte.

În plus, dacă nu doriți să aveți surprize neplăcute la masă, asigurați-vă că peștele este bine curățat de oase. Puteți folosi o pensetă pentru a le extrage cu grijă. Dacă nu aveți timp să faceți acest lucru, cumpărați pește deja filetat de la magazine specializate.

Uscați peștele înainte de gătire. Încălziți bine tigaia

Pentru a obține o crustă crocantă și aurie, începeți prin a usca bine peștele cu un prosop de hârtie. Dacă peștele este prea umed, în loc să se prăjească frumos, se va încălzi în abur, iar textura va fi moale și lipsită de savoare.

Una dintre cele mai frecvente greșeli este gătirea peștelui într-o tigaie prea rece. Uleiul trebuie să fie bine încălzit, dar să nu fumege.

Dacă tigaia nu este suficient de caldă, peștele se va lipi și se va găti neuniform. Lăsați tigaia să ajungă la temperatura optimă înainte de a adăuga peștele, scrie City Fish Market.

pește fript

pește fript / sursa foto: dreamstime.com

Gătirea excesivă

Peștele se gătește rapid, iar supra-gătirea poate duce la o carne uscată și lipsită de savoare. Un pește prăjit corect ar trebui să fie gătit aproximativ 3-5 minute pe fiecare parte.

Folosiți un termometru de bucătărie pentru a verifica temperatura internă: aceasta ar trebui să fie de aproximativ 140°F (60°C) când luați peștele de pe foc. Lăsați-l să se odihnească până când ajunge la 145°F (63°C).

Urmărind aceste sfaturi, veți putea savura un pește delicios chiar la voi acasă.

Ne puteți urmări și pe Google News