Evenimentul Zilei > Actualitate > The Gurdian și Washington Post au câştigat Premiul Pulitzer pentru publicarea dezvăluirilor lui Edward Snowden
The Gurdian și Washington Post au câştigat Premiul Pulitzer pentru publicarea dezvăluirilor lui Edward Snowden

The Gurdian și Washington Post au câştigat Premiul Pulitzer pentru publicarea dezvăluirilor lui Edward Snowden

Publicaţiile "The Gurdian" şi "Washington Post" au împărţit Premiul Pulitzer pentru seria de articole despre programele americane de supraveghere.

Relatările lor au pornit de la informaţiile dezvăluite de Edward Snowden, scrie BBC NEWS. Cele două cotidiene au fost premiate în categoria "serviciu public", primind câte o medalie de aur.

Juriul Pulitzer a ales să recompenseze mai degrabă ziarele şi nu jurnaliştii autori ai articolelor, "pentru un exemplu distins de serviciu public meritoriu, al unui ziar sau site de informaţie", potrivit Agerpres.

Ziarele au publicat dezvăluirilor lui Edward Snowden, un fost consultant al Agenţiei de securitate naţională americană, despre programele de supraveghere americane.

Au mai fost premiate "Boston Globe" pentru relatări de tip Breaking News şi doi jurnalişti de la Reuters pentru articole pe subiecte internaţionale.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: