Evenimentul Zilei > Actualitate > The Guardian şi The Times îşi retrag sprijinul pentru laburişti
The Guardian şi The Times îşi retrag sprijinul pentru laburişti

The Guardian şi The Times îşi retrag sprijinul pentru laburişti

Două ziare britanice importante, The Guardian şi The Times, au anunţat astăzi că nu susţin Partidul Laburist la alegerile legislative din 6 mai, dându-i o lovitură puternică premierului Gordon Brown, relatează AFP, preluat de Mediafax.

The Times, de centru-dreapta, a anunţat într-un editorial că îi va susţine pe Conservatorii conduşi de David Cameron, o premieră pentru acest cotidian în ultimii 18 ani.
"Argumentele lui Brown la aceste alegeri sunt că alegătorii nu ar trebui să rişte să pună în pericol revenirea economică votând conservatorii. Dar el nu înţelege că cea mai mare ameninţare este de a continua să se facă acelaşi lucru".
"Da, economia este în pericol. Iar Brown este pericolul", subliniază cotidianul.
În timp ce califică Partidul Laburist drept o formaţiune "obosită şi în defensivă", The Times apreciază că David Cameron "a demonstrat curaj, raţiune şi caracter (necesare) pentru a readuce ţara pe calea unui viitor mai sănătos şi mai solid. Este timpul să fie votaţi din nou conservatorii".
În aceeaşi zi, The Guardian, un cotidian de centru-stânga, a ales pentru acest scrutin să renunţe la sprijinul acordat în mod tradiţional laburiştilor pentru a-i susţine pe liberal-democraţi, care au avansat puternic în ultimele sondaje graţie performanţei liderului lor, Nick Clegg, în dezbaterile televizate.
"Dacă The Guardian ar trebui să voteze la alegerile legislative din 2010, şi-ar da votul cu entuziasm liberal-democraţilor", arată cotidianul, aprobând susţinerea de către acest partid a reformei sistemului electoral britanic.
The Guardian i-a cerut anul trecut Partidului Laburist să îşi schimbe liderul şi să renunţe la Gordon Brown. El subliniază că ignorându-i solicitarea, laburiştii "au pierdut oportunitatea de a se reînnoi, iar acum trebuie să suporte consecinţele" acestei decizii.
"Este dificil să fii entuziasmat când eşti invitat să aprobi încă cinci ani de Guvern laburist şi pe Gordon Brown ca premier", subliniază el.
Săptămânalul britanic The Economist, care a susţinut Partidul Laburist în timpul conducerii lui Tony Blair, le-a cerut, joi, britanicilor să voteze Partidul Conservator.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.