"Testamentul Magdalenei"

"Testamentul Magdalenei"

"Codul lui Da Vinci" este completat cu noi dezvaluiri in cartile din 2007.

Dupa succesul "Codului lui Da Vinci", care s-a vandut pana acum in peste 150.000 de exemplare, la Rao vor aparea anul acesta alte bestselleruri, printre care "Testamentul Magdalenei", de Laurence Gardner. Cartea arata conspiratia din jurul descendentilor lui Iisus si ai Mariei Magdalena, cu dezvaluiri ce completeaza "Codul lui Da Vinci".

"Vrajitoarea" lui Coelho Daca in luna decembrie a aparut la Humanitas un regal stilistic si grafic, "Povestea Povestilor", scrisa de Ion Creanga, cu desene de Ioan Iacob, in editie trilingva romana-engleza-franceza, aceasta capodopera a literaturii erotice va fi lansata marti, la Libraria Carturesti.

Tot in 2007, Humanitas va publica cel mai nou roman al lui Paulo Coelho, "Vrajitoarea din Portobello", iar pentru luna februarie este anuntat bestsellerul "Istoria iubirii", de Nicole Krauss, in colectia Raftul Denisei, ambele cu tiraje initial estimate la 20.000 de exemplare. Denisa Comanescu spune ca "Istoria iubirii" este o carte superba tradusa deja in peste 30 de tari, revelatia anului 2005, atat in SUA cat si in Europa.

Ne puteți urmări și pe Google News

In Raftul Denisei vor mai aparea: "Varstele lui Lulœ", de Almudena Grandes si "Palatul viselor", de Ismail Kadare. In colectia Llosa va aparea la Humanitas "Ratacirile fetei nesabuite".

Vin "Versetele satanice"

La Polirom, "Biblioteca Polirom", cea mai mare colectie de traduceri din literatura universala de pe piata noastra, va aniversa 500 de titluri in februarie. In aceasta colectie vor aparea romanele lui Kiran Desai, marea castigatoare a Booker Prize-ului in 2006.

Polirom va publica autobiografia semnata de Gunter Grass: "Decojind ceapa". De asemenea, va fi editata una dintre cele mai controversate carti ale tuturor timpurilor, "Versetele satanice" de Salman Rushdie.

Bruckner ne va vizita din nou La Editura Trei, cele mai importante titluri sunt: "Paria", de Pascal Bruckner, "Sapte zile pentru eternitate" (Marc Levy), "Enciclopedia viselor" (James R. Lewis) si "Justine" (Marchizul de Sade). Pe 1 martie, scriitorul Pascal Bruckner va vizita din nou tara noastra, iar  Colectia Eroscop provoaca din nou: editura va publica "Belle de nuit - Aventurile intime ale unei prostituate de lux bucurestene".

"Despre frumusete", la Corint Dintre aparitiile de la Paralela 45, se anunta pentru luna martie "Opera poetica" a lui Rainer Maria Rilke, in traducerea lui Mihail Nemes, iar in februarie - "Bucurestiul in 1906", de Fredrric Damme, editie ingrijita de Adrian Majuru.

La Editura Corint Junior vor aparea "Trilogia Nomilor", de Terry Pratchett, si "Endymion Spring", de Matthew Skelton. Editura Leda anunta editarea  cartilor "Despre frumusete", de Zadie Smith, "Viata din visele lui Suhanov", de Olga Grushin, "Ragtime", de E.L. Doctorow.

In colectia "Scriitori romani", la Editura Corint, va fi editata "No Exit" de Ioan Es. Pop. La Nemira, in colectia Babel - seria Barnes va numara inca trei titluri: "Arthur&George", "Porcul spinos", "Anglia, Anglia".

Sase femei despre Romania Editura Curtea Veche va continua deja mult apreciata serie de autor Orhan Pamuk, laureatul Nobelului pentru literatura pe 2006, cu trei romane noi: "Fortareata alba", "Cartea cea neagra" si "Zapada". Un proiect special al editurii este "De la coroana regala la cercul polar" - Povestea Romaniei prin sase femei, coordonat de Dan C. Mihailescu.

INCA O CARTE DE RADU PARASCHIVESCU

Despre integrare De asemenea, Radu Paraschivescu a inceput sa scrie la o culegere de povestiri cu titlul "Romania integrata". "Ea continua linia din "Bazar bizar" si va fi scoasa pe piata de Humanitas la vara, intr-o versiune usor modificata", spune Radu Paraschivescu.

"Romania integrata" va contine texte comice despre vocatia noastra de fachiri ai acomodarii. Pericolul e altul: ca nu cumva, in loc sa ne schimbe Europa pe noi, s-o schimbam noi pe ea", spune Paraschivescu.

El lucreaza pe mai multe fronturi. "Culeg mai departe perle din zona discursului public (va aparea la un moment dat o continuare la "Fie-ne tranzitia usoara"). De asemenea, am inceput sa scriu un eseu despre ras", spune el.