După o evoluţie remarcabilă la Roland Garros, unde în primul tur l-a învins pe argentinianul David Nalbandian, iar în manşa secundă a pierdut demn în faţa elveţianului Roger Federer (i-a „răpit” un set celui mai mare jucător de tenis din istorie), Adrian Ungur, prima rachetă a României, a pierdut azi lamentabil la Wimbledon.
Lukas Lacko (Slovacia) l-a învins clar pe Adi Ungur, scor 7-6 (4), 6-1, 6-3. Victor Hănescu, Victor Crivoi şi Marius Copil, ceilalţi jucători din echipa de Cupa Davis (atunci când nu boicotează formaţia tricoloră) nu au luat startul la turneul de Mare Şlem din capitala Angliei, fiindcă ştiau că n-au şanse prea mari să treacă vreun tur. Tustrei cei amintiţi sunt specialişti ai jocului pe zgură.
Spaniolul Rafa Nadal a intrat în concurs azi şi, în primul tur, s-a impus lejer, 7-6 (0), 6-2, 6-3. În primul set, adversarul, brazilianul Thomaz Bellucci, a avut 4-0 şi serviciul, dar a fost ajuns repede din urmă.
În întrecerea feminină de simplu, România a fost reprezentată astăzi de Simona Halep, care a înfruntat-o pe Anabel Medina Garrigues (Spania), în faţa căreia a pierdut, scor 3-6, 6-1, 6-2, şi de Irina-Camelia Begu, care a fost învinsă de Romina Oprandi, scor 7-6 (3), 6-4 pentru elveţiancă.