De ce să iroseşti o parte importantă a timpului tău liber pentru a da cu aspiratorul prin casă, când în zilele noastre există metode şi tehnologii inteligente care pot rezolva problema cu minimum de efort.
AiBOT RC 530A.
Este un model produs de Genius, se găseşte în magazine la preţul de aproximativ 900 de lei şi prezintă câteva particularităţi faţă de alte modele de aspiratoare inteligente.
Pe lângă faptul că are un senzor care îl ajută să evite mobila sau alte lucruri de prin casă, se poate programa ora de la care să înceapă curăţenia, dar cel mai important este faptul că atunci când i se descarcă acumulatorii, se duce singur să se realimenteze.
iRobot Roomba 581.
Cu acest robot inteligent de aspirat, singura treabă care vă rămâne de făcut este să îi schimbaţi din când în când filtrele şi să îi goliţi rezervorul. Roomba ştie să facă diferenţa între covor, mochetă sau parchet şi mai ştie să le cureţe pe fiecare în mod diferit.
Roboţelul face curăţenie şi atunci când nu sunteţi acasă dacă îl programaţi şi merge din cameră în cameră dacă îi lăsaţi uşile deschise. Partea proastă este că face la fel de multă gălăgie ca un aspirator obişnuit, aşa că nu vă puneţi la somn cât timp roboţelul face curat, iar timpul în care aspiră este de 5 ori mai îndelungat decât la o aspirare manuală. Preţul e destul de piperat: aproximativ 2.200 de lei.
Navibot VCR885L3B.
Robotul de aspirat de la Samsung este dotat cu o camera video care creeaza o hartă a spaţiului dvs. de locuit, stabilind cel mai bun traseu pentru a face curăţenie. Este dotat cu un filtru HEPA, care poate depozita până la 0,6 litri de particule fine care pot cauza alergii, inclusiv părul de la animalele de companie.