Evenimentul Zilei > International > Biserica Ortodoxă a forțat oprirea legalizării cultivării de marijuana în Georgia
Biserica Ortodoxă a forțat oprirea legalizării cultivării de marijuana în Georgia

Biserica Ortodoxă a forțat oprirea legalizării cultivării de marijuana în Georgia

Guvernul de la Tbilisi a oprit procedurile de legalizare a cultivării de marijuana pentru scopuri medicale după o serie de proteste de stradă pornite la inițiativa Bisericii Ortodoxe gruzine.

Președintele Parlamentului de la Tbilisi, Irakli Kobakhidze, a declarat presei de la Tbilisi că autoritățile nu vor lua "decizii rapide", ci mai degrabă încearcă să-și transmită mesajul către public.

" Sunt răspândite informații false, așa că trebuie să acordăm o atenție deosebită informării publicului și apoi să luăm decizia împreună", a declarat acesta, adăugând faptul că adversarii proiectului de lege privind cultivarea de canabis au "înșelat"  cetățenii republicii ex-sovietice, convingându-i pe aceștia că adoptarea acestui act normativ ar însemna că toate restricțiile referitoare la consumul de droguri ar fi pur și simplu abandonate.

Ministerul de Interne georgian a confirmat la începutul acestei luni că vrea să aprobe cultivarea canabisului medical strict pentru export, subliniind faptul că vânzarea de marijuana în Georgia în sine "va rămâne o infracțiune", a informat agenția de știri IPN.

Știrea despre proiectul de lege privind cultivarea canabisului a determinat reacții vehemente din partea unor înalți prelați ortodocși, culminând cu o predică virulentă împotriva acestei legi a Patriarhului Ilia al II-lea, capul Bisericii Ortodoxe georgiene.

"Autoritățile trebuie să își asume responsabilitatea pentru această chestiune și nu ar trebui să fie lăsată în mâinile sectorului privat. Dacă acest lucru s-ar întâmpla, va fi greu să se exercite un control real asupra acestui fenomen, iar dependenții de droguri vor începe să vină aici din țări străine pentru a se bucura de libertate", a tunat acesta.

Sute de credincioși au protestat apoi în Piața Libertății din centrul orașului Tbilisi, iar guvernul – conștient de riscurile unor asemenea proteste și de poziția Bisericii împotriva unor asemenea politici liberale – a decis că este mai bine să pună proiectul de lege în așteptare.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: