„Am auzit tot felul de zvonuri la care nu am niciun fel de dorinţă de a răspunde, pentru ca să nu coborâm dezbaterea politică la un nivel foarte jos. Am luat notă de comunicarea făcută de preşedinte, de răspunsul, în speţă, de refuzul domniei sale şi acest lucru sunt convins că va fi analizat de doamna prim-ministru, care este responsabil de buna funcţionare a Guvernului şi de numirea şi revocarea miniştrilor”,a spus Tăriceanu.

 

Deputata PSD, Lia-Olguța Vasilescu, a anunțat, joi, că va depune o plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva președintelui Klaus Iohannis, ca urmare a refuzurilor repetate ale acestuia de a o numi în funcția de ministru al Dezvoltării.

 

„Nefiind vorba de niciun fel de motiv de legalitate pentru respingere, ci doar de ură personală, consider că domnul Klaus Iohannis se încadrează perfect la infracţiunea de abuz în serviciu, prevăzută de art. 297, alin 1 şi 2, Cod Penal, motiv pentru care am început deja redactarea unei plângeri penale în acest sens", a scris fostul ministru al Muncii, pe Facebook.

 

Amenințarea cea mai puternică la adresa președintelui a venit, însă, din partea lui Liviu Dragnea. În decembrie 2018, la ședința Consiliului Național al PSD, Dragnea a declarat virulent că o să depună plângere penală pentru înaltă trădare împotriva lui Klaus Iohannis, pe motiv că președintele a afirmat că nu suntem pregătiți să preluăm președinția Consiliului Uniunii Europene. La această inițiativă, pentru redactarea plângerii penale, liderul social-democrat a spus că o să se bazeze pe sprijinul lui Florin Iordache, Tudorel Toader și Mircea Drăghici.