Tăriceanu lansează Partidul Reformator Liberal. Doi parlamentari l-au urmat azi. Crin Antonescu: Nu există pericolul unei fisuri în PNL

Tăriceanu lansează Partidul Reformator Liberal. Doi parlamentari l-au urmat azi. Crin Antonescu: Nu există pericolul unei fisuri în PNL

Fostul premier, Călin Popescu Tăriceanu, își lansează un nou partid. În replică, Crin Antonescu a spus că el nu se teme de o fisură în PNL. Între timp, senatorul Sorin Ilieșiu a anunțat că i se alătură lui Călin Popescu Tăriceanu. De asemenea, deputatul PNL de Buzău Titi Holban a spus că va demisiona din partid şi îl va urma pe fostul premier în Partidul Reformator Liberal.

UPDATE. 16.30. Călin Popescu Tăriceanu a anunțat oficial înființarea unui nou partid, Partidul Reformator Liberal. "Am luat decizia de a crea comitetul de iniţiativă pentru înfiinţarea Partidului Reformator Liberal, care va coagula şi va organiza la nivel naţional pe toţi care ni se alătură. În perioada imediat următoare vom demara inclusiv constituirea grupurilor de iniţiativă", a arătat Tăriceanu.  "Am decis înfiinţarea unui nou partid, Partidul Reformator Liberal, din două considerente. În primul rând, trebuie să-i aducem împreună pe toţi cei care cred în valorile şi principiile liberale. Contăm pe sprijinul celor care au convingerea că a venit timpul ca România să aibă pentru prima dată un preşedinte liberal", a mai susținut Tăriceanu. Preşedintele PNL, Crin Antonescu este convins că nu există pericolul unei  rupturi semnificative a PNL, în urma demisiei lui Călin Popescu Tăriceanu din partid. "Nu cred, sunt convins de fapt că nu există pericolul unei sciziuni, deci pericolul unei rupturi semnificative (...)Că pot fi câţiva parlamentari (care să plece, n.r.), la un total de 150, întotdeauna e posibil să se întâmple asta", a spus Antonescu.

El a precizat că nu se aşteaptă ca Radu Stroe sau Daniel Chiţoiu să părăsească PNL.

"Sigur că, după isprăvile domnului Tăriceanu, nu mai pot spune despre nimeni că e imposibil (să plece din partid, n.r.), dar eu personal nu am niciun motiv să cred că domnul Stroe doreşte să părăsească partidul după 24 de ani", a arătat Antonescu. La scurt timp, vicepreşedintele PNL Radu Stroe a declarat că nu va părăsi partidul. În ceea ce priveşte o eventuală plecare din PNL a lui Andrei Gerea, Antonescu a spus că "este posibil". Totodată, Crin Antonescu a declarat că partidul pe care intenţionează să îl formeze Călin Popescu Tăriceanu nu va avea niciun rol în acest an. "Acest partid pe care îl va forma domnul Tăriceanu ar putea fi pe lângă PC cam ce e PC pe lângă PNL şi ar putea fi acolo la USD, USD Reformator ar putea fi, dar nu USL", a spus Antonescu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit acestuia, anunţul făcut de premierul Ponta privind oferirea de posturi în Guvern liberalilor care pleacă cu Tăriceanu reprezintă o "tentativă de mituire politică". Cât despre posibilitatea renunțării la funcția se președinte al Senatului, Antonescu a spus că nu are niciun motiv să se cramponeze de funcţia de preşedinte al Senatului şi să facă "nişte spectacole de genul celor făcute de Mircea Geoană", el arătând că va comunica decizia sa în această privinţă când se va pune "oficial" problema. Holban și Ilieșiu îl urmează pe Tăriceanu "Am avut un proiect cu USL şi consider că trebuia să meargă înainte. Nu văd oportună ieşirea de la guvernare şi cum a procedat domnul Antonescu. După părerea mea, mulţi îl vor urma pe domnul Tăriceanu. Este vorba despre cei care au crezut în acest proiect şi care mai cred, iar printre ei mă număr şi eu. Nu pot să spun cine mai pleacă cu domnul Tăriceanu, însă părerile sunt împărţite", a declarat deputatul Titi Holban, citat de mediafax.ro. El a mai spus că îi reproşează liderului PNL Crin Antonescu faptul că nu a ştiut să negocieze cu PSD astfel încât să nu se ajungă la criză şi apoi la ruptura USL. Senatorul Sorin Ilieşiu a salutat și el apariţia Partidului Reformator Liberal pe scena politică românească şi le propune liberalilor să organizeze "un Congres extraordinar al PNL care să decidă, prin vot secret, fuziunea cu PRL" şi candidatura fostului premier Călin Popescu-Tăriceanu la prezidenţiale. Voicu: Îi urez succes! Vicepreşedintele PNL Mihai Voicu i-a urat succes lui Călin Popescu Tăriceanu. "Până acum aşa-zisul Partid Reformator Liberal are doi membri, Călin Popescu Tăriceanu şi Sorin Ilieşiu. Ţinând cont de vâlva artificial construită pentru mediatizarea PRL mă simt nevoit să-i urez mult succes în continuare", a declarat Mihai Voicu. Fostul premier liberal Călin Popescu Tăriceanu şi-a anunţat, ieri, demisia din PNL.

El a declarat, aseară, la Antena 3, că USL trebuie să continue, că va anunţa astăzi înfiinţarea unei noi formaţiuni liberale, care se va numi Partidul Reformator Liberal, şi că este interesat să candideze la Preşedinţie, fiind convins că îl va învinge la prezidenţiale pe Crin Antonescu. Ponta. Aș face tandem cu Tăriceanu Premierul Victor Ponta a declarat că este dispus să le ofere posturi în Guvern lui Călin Popescu-Tăriceanu şi unora dintre membrii noului său partid. El a mai spus că îl vede pe Tăriceanu ca un candidat puternic la prezidenţiale şi că potrivit sondajelor de opinie există cel mult patru persoane care sunt preferate de români pentru funcţia de preşedinte, printre care şi Călin Popescu-Tăriceanu. CITIȚI Și:

  • Tăriceanu: "Îl voi învinge pe Antonescu la prezidenţiale. Voi face o nouă formaţiune politică care se va numi Partidul Reformator Liberal "
  • Victor Ponta: "Aş face tandem cu Călin Popescu Tăriceanu. Ar fi un preşedinte bun. Îl văd un candidat puternic"