Astfel, cine vrea să cumpere bucate tradiţionale ecologice – telemea sau caşcaval, slănină afumată sau muşchi, cârnăciori sau caltaboşi, plăcinte, cozonaci, miere şi dulceţuri – să-şi facă drum pe la Piaţa Amzei, mâine şi poimâine. Ţăranii încărcaţi cu bunătăţi fără E-uri îşi aşteaptă clienţii joi, de la ora 9.00 la ora 18.00, şi vineri – de la 9.00 la 14.00. După Sărbătorile de Paşte, programul comercianţilor va reintra în normal (sâmbăta, de la 10.00 la 17.00, şi duminica, de la 8.00 la 14.00).

Prilej de promovare a micilor producători, Târgul Ţăranului Român este un proiect al Grupului de Iniţiativă „Radu Anton Roman“, organizat în parteneriat cu Primăria Sectorului 1.

Prima ediţie a târgului tradiţional din Piaţa Amzei a fost organizată în decembrie 2007 şi s-a bucurat de un succes deosebit. În 2008, ţăranii îşi vor vinde produsele în centrul Capitalei în fiecare weekend, până pe 26 octombrie.