Evenimentul va avea loc în data de 26 octombrie la Delfinariu, începând cu ora 16.00. Scopul acestuia este de a promova soluţii, la îndemâna oricui, pentru un stil de viaţă prietenos cu mediul.
Fiecare instituţie de învăţământ din Constanţa se poate înscrie la concurs cu una sau mai multe echipe, de cel mult 10 elevi, coordonate de unul sau mai mulţi profesori.
Echipele trebuie să identifice produse/obiecte, din viaţa de zi cu zi, care pot reprezenta o alternativă eco. Domeniile, din care vor fi identificate produsele/obiectele, sunt: gospodărie, loc de muncă (atât pentru munca de birou, cât şi de teren), mediul şcolar etc.
Alternativele eco, propuse de elevi, trebuie să se concretizeze într-un produs/obiect ecologic, care să-l înlocuiască pe cel standard şi să aibă o aplicabilitate foarte răspândită, în viaţa de zi cu zi, astfel încât oricine să fie capabil să le folosească, depunând un efort minim.
Înscrierea se realizează exclusiv, pe baza unui formular, până la data de 15 octombrie 2010. Mai multe informaţii, despre eveniment, pot fi regăsite pe site-ul organizaţiei constănţene.