Târg de delicii culinare şi o "Carte regală de bucate"
- Adam Popescu
- 20 decembrie 2010, 11:44
Un târg plin cu delicii dulci a fost deschis, azi, la Iulius Mall, în Timişoara. Aici, copiii îşi trag părinţii de mâini şi cer bombonele colorate, adulţii uită în perioada asta de dentist şi carii, şi le fac voia.
Târgul deliciilor de Crăciun, Expo Delicii şi Delicatese, va fi deschis în demisolul centrului comercial până duminică. În ofertă sunt munţi de jeleuri, prăjiturele colorate, caramele, fructe confiate, marţipan, halviţe şi multe altele. "În mod cert tradiţiile străbune vor fi respectate, în ciuda crizei. Oamenii nu vor renunţa să pună pe masă sau să ofere cadouri constând în produse culinare, specifice acestor evenimente, de patiserie şi cofetărie, sau băuturi, etc.Dorim, de asemenea, ca vizitatorii să facă cunostinţă cu cele mai savuroase produse de cofetărie şi panificaţie, cu cele mai apetisante produse culinare şi băuturi specifice sărbătorilor Crăciunului şi Anului Nou şi să facă cumpărături pentru masa de sărbători", spune Ioana Bonchiş, reprezentanta organizatorilor evenimentului. Expozanţii spun că au adus cele mai bune prăjituri şi dulciuri de sărbători pentru a fi degustate şi cumpărate. Pe lângă bomboane, prăjituri şi produse de patiserie, timişorenii au ocazia să deguste şi băuturi alcoolice. Dacă sunt convinşi de gustul lor, pot să cumpere şi fac adevărate afaceri, spun comercianţii. "Vindem sub preţul de magazin, ca să fim accesibili la toată lumea", declară unul dintre expozanţi. Lansare regală Principesa Margareta a României îşi lansează mâine, de la ora 14.00, "Cartea regală de bucate" Evenimentul este programat cu ocazia târgului de delicatese, în prezenţa autoarei şi a istoricului Victor Neumann. "Titlul cărţii nu conţine nicio metaforă şi nici o ironie. Sunt fericită că vă pot oferi o carte de bucate, regală la modul propriu. Ştim cu toţii cât de importantă a fost şi rămâne, în ritualul şi acţiunile publice ale Casei Regale, ospitalitatea. De-a lungul sutelor de ani, familiile regale au adunat atâta tradiţie, frumos, calitate şi experienţă în comportamentul public, încât astăzi impărtăşirea lor este o binefacere. Ideea de a pune împreună reţete culinare, alături de poveşti cu oameni dragi, este plăcută şi amuzantă. Am făcut acest lucru cu pasiune, amintindu-mi o mulţime de detalii despre oameni pe care ii iubesc, îi admir sau cărora le port prietenie şi recunoştinţă. Cartea regală de bucate este un fel diferit de a cunoaşte familiile regale ale lumii. Sunt mândră de acest lucru. Şi sunt sigură că societatea românească va avea de caştigat din acest travaliu. Sper ca volumul să le placă, să-i amuze, să-i intereseze, să-i informeze pe oameni, să fie o referinţă pentru ei", a afirmat Principesa Margareta.