Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ialomița a votat intrarea în carantină a orașului Țăndărei, după ce aici s-au înregistrat patru decese. Orașul va deveni un al doilea focar de răspândire a coronavirusului care intră în carantină. Propunerea a fost înaintată Comitetului Național pentru Situații de Urgență, după ce într-un singur cartier al orașului, Strachina, au fost înregistrate patru decese și s-a constatat că localnicii nu au respectat măsurile impuse de autorități.

Peste 800 de romi s-au întors în ultima lună din străinătate și au transmis noul coronavirus în comunitate. În cartierul respectiv au fost efectuate 163 de teste pentru noul coronavirus, dar rezultatele acestora sunt în așteptare.

Medicii spitalului din Țăndărei, citați de Realitatea Plus, vorbesc despre cel puțin șapte persoane decedate din cauza coronavirusului, deși în statisticile oficiale figurează doar cinci morți în tot județul Ialomița. Autoritățile susțin că situația s-a agravat din cauză că localnicii nu respectă reglementările privind izolarea și carantina.