Situația din Israel nu este în regulă, pentru că cei care ne atacă o fac cu toate metodele: ne înjunghie, ne lovesc cu mașina, aruncă cu pietre și cocktail-uri Molotov. Poți spune: „Ei bine, sunt doar pietre",  dar piatra poate ucide. (…) Știm că oricine poate fi atacat, am văzut zilele trecute cum au atacat până și un copil aflat în mâinile mamei sale", a spus ambasadorul.

Tamar Samash a subliniat că Statul Israel „încearcă să apere democrația existentă".

„Noi suntem o democrație și încercăm să ne protejăm. Realitatea este distorsionată și presa, de peste tot din lume, face asta — transformă atacatorii, teroriștii în victime. Israelul așteaptă Comunitatea Internațională să condamne recentele atacuri teroriste la adresa cetățenilor Israelului și să vadă că reacția de autoapărare nu este atac premeditat. Noi suntem deschiși dialogului cu liderii Palestinei și ne-am dori să vedem restabilită pacea cât de curând", a subliniat Samash.

Ea a mai spus că în aceste zile autoritățile israeliene încearcă să calmeze situația prin prevenirea atacurilor, prin creșterea forțelor de securitate pe străzi.

În primul rând, întărim siguranța pe străzi. Mai multă poliție și armată, mai multe controale. Apoi, casele teroriștilor vor trebui distruse și li se va interzice reconstrucția. De asemenea, viza de cetățean le va fi ridicată, astfel că nu vor mai beneficia de asistență socială sau medicală", a precizat Samash.

Întrebată care a fost reacția Europei la atacurile teroriste din ultima perioadă, Tamar Samash a arătat: „A fost slabă, pentru că Europa este ocupată cu altele — criza refugiaților, criza Rusiei în Siria. Cred că Israel nu se află în inima problemelor Europei și cred că este mai bine așa. Nu e nevoie să vină cineva să ne salveze. Ne apărăm și sperăm că totul se va sfârși cât de curând și că astfel să nu fie nevoie de suport din partea altor state".