Conform primelor informaţii, nu există victime. Seismul s-a produs la ora locală 10.34 (3.34, ora României) la o adâncime de doar 4 kilometri. Observatorul din Hong Kong a măsurat o magnitudine de 6 grade, în timp ce Centrul de Seismologie din Taiwan a măsurat o magnitudine de 6,1 grade. Conform acestui centru, seismul a fost urmat de trei şocuri într-un interval de opt minute.
Locuitorii din Kaohsiung au început să iasă în grabă pe străzi de teama prăbuşirii clădirilor. Cutremurul a produs pagube minore la unele clădiri într-o zonă montană din apropierea oraşului de coastă Pingtung. Serviciul de tren rapid între Kaohsiung şi Taipei a fost întrerupt pentru scurt timp, conform serviciilor feroviare.
Taiwanul este situat la întâlnirea a două plăci tectonice şi înregistrează seisme destul de frecvent. În septembrie 2009, un cutremur cu magnitudinea de 7,9 grade s-a soldat cu moartea a 2.400 de persoane, fiind cea mai tragică catastrofă naturală din istoria recentă a insulei.

<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/-lCpK_Sn7_w" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>