Evenimentul Zilei > Actualitate > Tabără ILEGALĂ de refugiați la doi pași de sediul poliției I GALERIE FOTO
Tabără ILEGALĂ de refugiați la doi pași de sediul poliției I GALERIE FOTO

Tabără ILEGALĂ de refugiați la doi pași de sediul poliției I GALERIE FOTO

Sunt zeci de sirieni și irakieni care, de câteva zile trăiesc clandestin la Timișoara, într-o tabără organizată. Duminică noaptea, corturile erau pline. Pe puțin 15 copii se jucau în zonă, așteptând ca femeile să prepare cina și să le dea de mâncare. Familiile erau complete: mame tinere, tați. Tabăra ilegală a apărut acum câteva zile și, până acum, pare că nicio autoritate a statului nu le are treaba musulmanilor.

Surprinzător, tabăra sirienilor și irakienilor a apărut la numai câțiva pași sediul SRI Timiș, respectiv de cel al Secției 5 Poliție. Duminică seară, femeile găteau, la un foc de tabără improvizat în câmp, ficat de pui.

Oamenii trăiesc șa comun în trei corturi improvizate din plastic și catrtoane. Nu au grupuri sanitare,. Nu au apă curentă, oricând se pot îmbolnăvi din lipsa unor condiții minime de igienă. La Timișoara începe azi cea mai caldă săptămână din vara de până acum, cu temperaturi prognozate de la 38-39 de grade Celsius.

imigranții declară că unii din ei au solicitat azil politic în România. Alții spun că poliția i-ar fi vizitat zilele trecute, însă doar i-a luat în evidențe. Cei mai mulți nu au acte și nu vorbesc limba englează. Dau de înțeles însă că au ajuns în tabăra improvizată după ce au fugit ca să scape cu viață într-o altercație în care s-a vărsat sânge, la Centrul de Tranzit pentru Refugiați. (Fotografii: Adrian Pîclișan)

Vom reveni cu amănunte.