Evenimentul Zilei > Social > Se calcă în picioare. Sute de oameni, fără mască, la priveghiul lui Emi Pian
Se calcă în picioare. Sute de oameni, fără mască, la priveghiul lui Emi Pian

Se calcă în picioare. Sute de oameni, fără mască, la priveghiul lui Emi Pian

Sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Emi Pian a fost adus acasă, în locuința sa situată chiar vizavi de Penitenciarul Rahova, acolo unde este încarcerat tatăl său, Nicolae Duduianu.

Până la această oră, foarte multă lume a ajuns deja la locuința lui Emi Pian, pentru a-şi lua rămas bun. Poliția și Jandarmeria sunt, de asemenea, prezente şi asistă cum sute de oameni se calcă efectiv în picioare pentru a-l vedea pentru ultima oară pe Pian, care a fost adus de la IML.

Potrivit imaginilor de la casa lui Emi Pian, dintrei cei veniţi să îi aducă un ultim omagiu interlopului, aproape nimeni nu purta mască de protecţie, scrie romaniatv.net.

Mai mult decât atât, până acum autorităţile prezente în număr mare nu au luat nicio măsură în acest sens, nu a fost aplicată nicio amendă, deşi este vizibil faptul că se încalcă regulile de distanţare socială.

Se pare, însă că această situaţie va continua cel puțin până la inmormântarea lui Pian, care va avea loc duminică. Este foarte greu de crezut că în următoarele patru zile, când vor fi şi mai multe persoane, sunt aşteptaţi mii  de oameni, atât din ţară, cât şi din străinătate, autorităţile vor încerca să se impună pentru respectarea măsurilor.

Conform legii, participarea la evenimente private în spaţii deschise este interzisă, cu excepţia celor care se desfăşoară cu participarea a cel mult 50 de persoane şi cu respectarea regulilor de distanţare fizică.

Richard Gheorghe Emanuel, un membru al clanului Rinu ar fi avut o dispută verbală cu Emi Pian, în timpul căreia i-ar fi spus că face parte dintr-un clan care a trăit în sărăcie și că abia recent au început să facă și ei avere.

La un moment dat, Emi Pian ar fi decis să pună punct avalanșei de jigniri și s-a ridicat de la masă. Atunci a fost momentul când s-au luat la bătaie, iar Richard Gheorghe Emanuel l-ar fi înjunghiat pe Pian în picior, scrie gândul.ro.

Imediat ce a simțit înțepătura, Emi i-ar fi strigat fratelui său, Grațian, care era față: „M-a tăiat! Ia și omoară-l!” Atunci, Grațian ar fi apucat un topor pe care l-a văzut în apropiere și l-a lovit pe agresorul fratelui său, însă fără să-i provoace răni grave.

Polițiștii au găsit la fața locului mai multe cuțite și au adus la audieri în jur de 15 persoane, care participaseră la sesiunea de barbut și care fugiseră înainte ca anchetatorii să ajungă la fața locului, precizează aceeaşi sursă.