Evenimentul Zilei > Social > Surse: Alocațiile elevilor nu vor mai crește anul acesta
Surse: Alocațiile elevilor nu vor mai crește anul acesta

Surse: Alocațiile elevilor nu vor mai crește anul acesta

Alocațiile elevilor ar urma să stagneze după ultima majorare și să nu mai fie incluse în planurile bugetare din acest an.

Nu mai cresc alocațiile elevilor? Conform jurnaliștilor de la Antena3, creșterea alocațiilor elevilor cu 20% în luna ianuarie ar putea fi ultima majorare din acest an.

La un pas de un nou scandal? Subiectul alocațiilor și al pensiilor este foarte sensibil în România, întrucât de-a lungul timpului au existat multe discuții și contre.

De asemenea, până la acest moment nu a fost prezentat bugetul de stat.

Surse anonime de la Antena3 au declarat că majorările anunțate pentru anul acesta nu vor mai fi cuprinse în noul buget.

Aceleași surse susțin că în noul proiect de buget nu mai apare nicio majorare în ceea ce privește banii promiși elevilor.

Proiectul urmează să ajungă în Parlament în perioada următoare, după cum spunea, miercuri, premierul Florin Cîţu.

Alocațiile elevilor nu mai cresc?

Momentan nu există mai multe informații. Sursele mai spus că „rămâne de văzut cum va arăta proiectul în comisiile de specialitate”. Acesta va fi disponibil „în momentul în care vor fi depuse amendamentele”.

Alocaţiile trebuiau să fie mărite de la 1 februarie, cu 20%.

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, afirma atunci că următoarea majorare depinde de decizia Parlamentului.

„Alocaţiile vor intra de la 1 februarie, adică de săptămâna viitoare, majorate cu 20%. Pentru calendarul de majorare a alocaţiilor avem o lege în Parlament şi vom vedea în Parlament dacă se menţine şi a doua tranşă de 20%”, a spus Raluca Turcan.

Potrivit acesteia, următoarea majorare a alocaţiilor ar putea avea loc în iulie sau august.

Ministrul Muncii a scris pe Facebook la finalul anului trecut că alocaţiile pentru copii vor creşte cu 20% de la 1 ianuarie.

Astfel, alocaţia pentru copiii cu vârste între 2 şi 18 ani va ajunge la suma de 214 lei pe lună.

„Alocaţiile pentru copii vor creşte cu 20% de la 1 ianuarie 2021, conform calendarului stabilit, exact cum am promis. Copiii cu vârste între 2 şi 18 ani vor primi, din ianuarie, 214 lei lunar”, a notat atunci Turcan.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: