Peter Skyllberg, în vârstă de 44 de ani, a mâncat doar bulgări de zăpadă din 19 decembrie anul trecut, când maşina lui a rămas blocată în nămeţi în zona de nord a Suediei. Fotografii făcute în interiorul autovehiculului arată cum bordul şi banchetele sunt acoperite de gheaţă după ce temperatura a scăzut până la – 30 de grade C în timpul nopţii.
A intrat în hibernare
Experţii cred că bărbatul a intrat într-un fel de hibernare care i-a încetinit motabolismul.
Peter Skyllberg de fost descoperit vinerea trecută, din întâmplare, de un bărbat care trecea cu un snowmobil prin zonă.
Țigări, cărți comice și zăpadă
Se pare că suedezul a supravieţuit doar cu bulgări de zăpadă pe care îi lua de pe acoperişul maşinii. Singurele lucruri care au mai fost găsite în maşină au fost ţigări şi cărţi comice. "Este absolut incredibil că a supravieuţuit atâta timp fără mâncare, mai ales că a fost foarte frig în preajma Crăciunului. Când a fost găsit abia se mai putea mişca şi vorbea greu. Ne-a spus doar că nu a mai mâncat nimic din decembrie. E puţin probabil faptul că ar mai fi putut supravieţui mai mult de câteva zile", a spus un membru al echipei de salvare.
Bărbatul a fost dus la Umea University Hospital cu hipotermie şi malnutriţie severă şi a fost internat la Terapie Intensivă.