Suporterii steliști, plângere la CNA împotriva lui Bogdan Cosmescu. Cu ce a deranjat comentatorul TV

Suporterii steliști, plângere la CNA împotriva lui Bogdan Cosmescu. Cu ce a deranjat comentatorul TV Sursa foto: EVZ

După debutul din noul sezon din Liga 2, Steaua - Metaloglobus, fanii s-au decis să facă plângere la CNA împotriva lui Bogdan Cosmescu, deranjați de faptul că în timp ce comenta meciul „a evitat intenționat să pronunțe numele Steaua București”.

Suporterii steliști îl acuză pe Bogdan Cosmescu că ar fi evitat intenționat să pronunțe numele „Steaua București” și că i-a spus clubului din Ghencea: „CSA”, „echipa gazdă”, „Clubul Sportiv al Armatei” sau „clubul ministerului”.

Suporterii sunt îndemnați de administratorii paginii „Glasul Armatei” să trimită reclamații la CNA împotriva lui Bogdan Cosmescu „pentru comentariul mizerabil de la posturile Orange Sport si Prima Sport”

Ne puteți urmări și pe Google News

În comunicat se mai spune că „Bogdan Cosmescu, comentatorul posturilor de televiziune Orange Sport 1 si Prima Sport 1, a sfidat toate regulile deontologice ale jurnalismului si a indus în eroare, în mod intentionat, publicul partidei Steaua Bucuresti – Metaloglobus din prima etapă a Ligii a 2-a. Pe parcursul celor 95 de minute ale partidei, Bogdan Cosmescu nu a pronuntat nici măcar o secundă numele corect al echipei Steaua”.

Comentatul TV, acuzat că „a evitat cu o vădită rea intentie să pronunte numele corect al echipei”

Administratorii paginii „Glasul Armatei”, acuză: „Într-un dispret total fată de public si fată de suporterii care au urmarit partida la cele doua posturi TV, comentatorul Bogdan Cosmescu a evitat cu o vădită rea intentie să pronunte numele corect al echipei STEAUA si a înlocuit acest nume cu următoarele cuvinte: CSA (a se citi fonetic “Ce Se A”), „echipa gazdă”, “Clubul Sportiv al Armatei”, “clubul ministerului” (...) De altfel, absolut toate cluburile sportive din România au în denumire forma de organizare: Fotbal Club (FC), Clubul Sportiv (CS), Asociatia Sportiva (AS), Clubul Sportiv Studenţesc / Municipal / Orăşenesc / Comunal (CSS, CSM, CSO, CSC).

Este o sfidare fără margini si o bătaie de joc imensă la adresa oamenilor care iubesc clubul STEAUA si la adresa oricăror norme predate în Facultatile de Jurnalism. Stimati membri ai CNA, va rugam să vă imaginati scenariul ipotetic în care toti jurnalistii sportivi ar alege să prezinte numele echipelor sportive în modul mincinos în care o face dl. Cosmescu”, se mai arată în comunicatul posta pe Facebook.

Reacția lui Bogdan Cosmescu: “Așa mi-a venit să spun. Nu sunt obligat să spun Steaua București”

Comentatorul Orange Sport 1 și Prima Sport 1 a reacționat după acuzațiile care i s-au adus de către suporterii stelişti, si spune: „CSA e CSA. Nu e așa? Așa mi-a venit să spun. Nu sunt obligat să spun Steaua București. Poate acum se vor trezi și cei de la CFR că o să ceară să li se spună CFR Cluj, nu doar CFR.

Dacă mi se spune de către CNA sau de către judecători că e obligatoriu să pronunț Steaua București, o să mă conformez. E dreptul fanilor să facă plângere. CNA va hotărî dacă au sau nu dreptate. Probabil că din frustrare fac asta și urmăresc ce spune toată lumea”, a declarat comentatorul pentru gsp.ro.