Suporterii stelisti il boicoteaza pe Gigi

Suporterii stelisti il boicoteaza pe Gigi

Clubul din Ghencea nu vanduse pana ieri nici macar 10.000 de bilete pentru jocurile cu FC Sevilla si Slavia Praga, din Liga Campionilor.

Dictatura lui Gigi Becali la Steaua a condus, inexorabil, la divortul fata de fani. Asistenta foarte redusa (doar 14.000 de spectatori) de la jocul cu Arsenal n-a fost o intamplare. Suporterii „ros-albastrilor” nu se inghesuie nici la biletele pentru celelalte jocuri din grupele Ligii Campionilor, cu FC Sevilla (programat pe 7 noiembrie) si Slavia Praga (27 noiembrie).

Satui de atitudinea inadmisibila fata de fostele glorii ale clubului, de imixtiunile fara nicio logica in alcatuirea formatiei si de jignirile lansate in stanga si-n dreapta de patronul-dictator, fanii Stelei se indeparteaza incet, dar sigur, de stadion. Becali i-a catalogat constant pe fani, in ultimii ani, drept „bagabonti”, derbedei, huligani, iar recent a spus ca „ma doare in palarie de suporteri”.

„Bagabontii” nu mai cotizeaza

Latifundiarul a uitat insa ca „bagabontii” i-au umflat conturile cu peste trei milioane de euro numai cu banii dati pe biletele pentru jocurile din ultimele doua sezoane ale cupelor europene. Cozile si scandalurile interminabile legate de bilete au ramas de acum doar o amintire in Ghencea.

Pentru a recastiga fanii, conducerea clubului a diversificat modalitatile de comercializare a tichetelor, oferindu-le fanilor si posibilitatea de a le achizitiona on-line de pe site-uri specializate, cum ar fi www.bilete.ro si www.bilet.ro. Nici asa nu s-a inregistrat vreun progres. Desi vanzarea tichetelor pentru aceste doua jocuri a inceput inca din 15 octombrie, pana ieri nu se comercializasera decat in jur de 10.000, asa cum ne-a declarat un oficial stelist! Prin comparatie, anul trecut biletele s-au epuizat in doar cateva zile din momentul punerii in vanzare.

„Globurile” si latifundiarul

Fanii protesteaza prin absenta de la meciuri si au invadat forumurile cu reactii anti-Becali, acesta fiind considerat principalul vinovat pentru „gaura neagra” in care a ajuns echipa.

„Aceasta ar fi cea mai dura si singura replica pe care o pot da suporterii: sa nu mai mearga la stadion! Cota echipei si banii castigati de patron sunt in directa legatura cu numarul celor din public. In Liga se castiga milioane bune numai din bilete! Stati acasa, fratilor, ca oierul nu merita!”, a fost mesajul postat ieri pe forumul www.evz.ro de Calin.

Latifundiarul are insa alte probleme. El a sustinut ieri ca a primit amenintari cu moartea. „De cine pot fi facute? Cine sta toata ziua pe globurile (n.r. - bloguri) alea? Numai astia de pe la SRI si SIE! Vechii securisti numai manevre fac pe globuri, pe site-uri. Dar asa sunt sperios, nu mai pot, tremur de frica”, s-a facut de ras ieri Becali.

Conform „Cancan”, Viorel Hrebenciuc, sfatuitorul lui Becali, i-ar fi cerut  acestuia sa-l aduca pe Lacatus antrenor si pe Ienei - director tehnic, pentru a recastiga suportul fanilor.

STATISTICI DEZONORANTE

Cinci suturi pe poarta in trei meciuri!

Liga Campionilor este o palarie prea mare pentru Steaua, iar statisticile oferite de UEFA indica faptul ca locul „ros-albastrilor” in Grupa H - ultimul, fara niciun punct dupa trei meciuri -, nu este o intamplare nefericita. Steaua este in urma adversarelor din grupa la toate capitolele.

„Militarii” au sutat doar de cinci ori pe cadrul portii in trei jocuri (o medie de 1,6 suturi pe partida!), in timp ce Arsenal si-a bombardat „dusmanii” cu 23 de suturi, iar Sevilla si Slavia au tras de cate 13 ori pe cadrul portii adversarilor. Si la capitolul cornere vicecampionii Romaniei sunt codasi, obtinand doar 9 astfel de executii, in timp ce Slavia a avut 10, Arsenal - 13 si Sevilla - 15. De asemenea, Steaua e cea mai slaba din grupa si la capitolul posesie a balonului, cu o medie de 28 de minute pe joc, sub Slavia - 29 de minute -, Sevilla - 34 de minute -, si Arsenal -

36 de minute. In schimb, romanii domina ierarhia cartonaselor galbene si pe cea a ofsaidurilor. Multumit de prestatiile „razboinicilor” sai, Gigi Becali a decis ieri sa mareasca salariile fotbalistilor sai cu 40 la suta si le-a oferit cate un ceas „Cartier”, fiecare in valoare de cate 5.000 de euro.

Ne puteți urmări și pe Google News