Evenimentul Zilei > Social > Super veste pentru vacanțele românilor! Demersuri pentru condiții favorabile unei deplasări
Super veste pentru vacanțele românilor! Demersuri pentru condiții favorabile unei deplasări

Super veste pentru vacanțele românilor! Demersuri pentru condiții favorabile unei deplasări

Auoritățile fac demersuri pentru ca Grecia și Israelul, două dintre preferințele românilor în timpul concediilor, să rămână accesibile și în acest sezon estival.

Se poartă negocieri pentru libera trecere a românilor care vor să meargă în vacanțe, a confirmat vineri Ministrul Turismului. Vacanțele românilor în al doilea an de pandemie ar putea fi aproape ca în vremurile normale. Autoritățile de la București au anunțat că poartă discuții cu cele din Grecia și Israel privind vacanțele, a explicat Claudiu Năsui, ministrul Economiei şi Turismului, într-un interviu acordat Antena 3.

Certificatul verde emis de Comisia Europeană va permite libera circulație fără carantină

În prezent Comisia Europeană lucrează la certificatul verde, care ne va permite să circulăm fără a fi nevoie de carantină în umătoarele condiții: dacă suntem vaccinaţi anti-Covid-19, dacă avem test negativ sau dacă ne-am vindecat de infecția Covid-19.

Minisrrul a fost întrebat dacă este oportun ca românii să plece în vacanţă de 1 mai, de Paşte la bulgari, în Grecia,

„În secunda aceasta, regulile sunt cele pe care le ştiţi, inclusiv carantină. Acum speranţa mea este să ne deblocăm cât mai repede şi am făcut toate diligenţele în sensul acesta. Am fost vizitaţi de ministrul grec al turismului, inclusiv cu Israelul avem discuţii”, a precizat Claudiu Năsui.

Năsui: Deocamdată nu e nimic bătut în cuie. În secunda aceasta trebuie să vă asumaţi asta

„Dar deocamdată nu există negru pe alb care să mă asigure pe mine cetăţean român, dacă vreau să merg în Grecia, că nu intru în carantină acolo. Cel mai important este să spunem că ne dorim această deschidere, dar în limitele a ce ne recomandă doctorii şi epidemiologii. Există acest certificat verde şi aşteptăm mai multe informaţii de la Comisie.

Înţeeg că pe 19 aprilie sau mai o să primim mai multe detalii, dar ceea ce ne dorim este ca oamenii care nu prezintă un risc să poată circula. Oamenii care nu reprezintă un risc sunt cei care au: test negativ de Covid, test de anticorpi sau certificatul de vaccinare.

Dar deocamdată nu e nimic bătut în cuie, asta zic. Nu avem acord nici cu Grecia, nici cu Bulgaria şi nici certificatul european. Eu dacă vreau să merg în vacanţă de Paşte la greci trebuie să îmi asum că intru în carantină. În secunda aceasta trebuie să vă asumaţi asta şi planul pe care îl faceţi trebuie să ţină cont de asta.”

Sursa: Antena 3

Citește și Exclusiv. Viața în Israel după valul trei al pandemiei. Pașaportul verde, cheia care deschide orice ușă