Sunteți răciți sau aveți gripă? Aflați cum vă puteți da seama dacă mai puteți face exerciții fizice

Sunteți răciți sau aveți gripă? Aflați cum vă puteți da seama dacă mai puteți face exerciții fizice Cât e normal să dureze gripa. Trebuie tratată la timp. Sursa foto. Dreamstime

Este bine știut faptul că sezonul rece vine la pachet cu tot felul de viroze și gripe. Exercițiile fizice ajută organismul și sistemul imunitar să facă față provocărilor generate de răceală.

Este esențial să mențineți un stil de viață sănătos, precum și să aveți niveluri de energie și rezistență ridicate în timpul sezonului rece. Înainte de a începe orice activitate fizică, este recomandat să vă consultați cu medicul dumneavoastră de familie.

Consultați medicul de familie dacă gripă va face probleme

Potrivit Asociației Americane a Plămânilor, exercițiile fizice ușoare sau moderate sunt, în general, acceptabile pentru simptomele ușoare ale răcelii, cum ar fi congestia nazală și strănutul. Cu toate acestea, experții avertizează împotriva forțării exercițiilor și recomandă reducerea duratei și intensității exercițiilor fizice pentru a evita rănirea sau riscul ca răceala să se transforme în ceva mai grav.

Metoda gâtului:

Ne puteți urmări și pe Google News

Dacă aveți simptome „în gât sau sub gât”, sportivii ar trebui să se odihnească pentru a permite organismului să se vindece. În schimb, dacă simptomele sunt „deasupra gâtului” este în general sigur să continuați să faceți exerciții fizice la o intensitate mai mică dacă nu vă simțiți mai rău.

Ascultați-vă întotdeauna corpul și luați o perioadă de repaus pentru a vă recupera. Când vă simțiți mai bine, reluați treptat rutina obișnuită de exerciții fizice. Începeți cu exerciții cu impact redus care cresc ritmul cardiac, cum ar fi mersul pe bandă, pentru a vă recăpăta în siguranță forța, rezistența și energia.

Evitați greutățile și concentrați-vă pe exerciții care supun mușchii la un stres pozitiv atunci când reluați antrenamentul de forță. Folosiți echipamente de forță care să vă susțină postura, de exemplu, și începeți cu o greutate mai mică și creșteți-o treptat.

Circulă un virus mai contagios decât gripa şi Omicron. Câţi oameni mor de RSV

Virus. Sursa foto: Pixabay

Nu exagerați cu efortul

Este posibil ca unele persoane să aibă nevoie de perioade de odihnă mai lungi între seturi, de cel puțin 60-90 de secunde, pentru a evita tentația de a se antrena excesiv și pentru a-și trage sufletul. Hidratarea este esențială pentru redobândirea sănătății după boală, așa că păstrați apă în apropiere și sorbiți cantități mici în timpul antrenamentului, în loc să așteptați până când vă este sete.

Nu uitați să vă rezervați timp la sfârșitul antrenamentului pentru a vă întinde, a vă încetini respirația și a vă asculta corpul. Urmând aceste indicații, vă puteți simți din nou în apele dumneavoastră, cu rapiditate, păstrându-vă în același timp energia și rezistența în timpul sezonului rece, informează Fox News.