Suntem ceea ce mâncăm! Cinci vegetale, miracol al naturii
- Andreea Ciulac
- 29 august 2012, 15:35
Natura a conceput versiunile în oglindă ale unor părţi vitale din corpul uman, fructe şi legume care previn bolile organului-geamăn.
Expresia "Eşti ceea ce mănânci" ar putea deveni mai mult decât unul dintre clişeele des utilizate în reclamele la produse alimentare. Specialiştii americani s-au "jucat" în laborator cu câteva fructe şi legume şi, coincidenţă sau nu, au descoperit că cele care seamănă cu un anumit organ au şi proprietatea de a-l vindeca. Un astfel de exemplu este şi avocado, un fruct exotic a cărui formă de bulb aduce cu uterul femeii. O sursă importantă de acid folic, vitamina-minune a femeilor însărcinate, avocado reduce riscul dezvoltării celulelor canceroase din acea zonă. Un alt aliment puţin consumat de români, dar care are drept "corespondent" pancreasul este cartoful dulce, leguma- hibrid cu gust plăcut, folosită atât la prepararea deserturilor, cât şi la mâncărurile sărate. Potrivit oamenilor de ştiinţă, marele "merit" al cartofului dulce este conţinutul crescut de beta-caroten, sursa culorii tuturor legumelor portocalii şi care poate reduce riscul de cancer pancreatic. Vedeta micului proiect a fost însă vinul obţinut din struguri negri. Cercetătorii n-au putut decât să întărească toate beneficiile puse pe seama licorii lui Bahus, punând accentul pe influenţa acestuia asupra sângelui. Vinul, spun ei, abundă în resveratrol, considerat cel mai cel mai puternic antioxidant, capabil să regenereze întreg sistemul sangvin. Citiţi şi:
- UN OBICEI BANAL stimulează creierul şi elimină instant stresul
- REŢETĂ DATĂ ÎN VILEAG. Topul "mizeriilor" din mezeluri: piele, oase şi tendoane peste limita legală
- Sfatul Ministerului Sănătăţii: Beţi lichide fără să mai aşteptaţi să vi se facă sete şi consumaţi multe fructe
- Batoanele din cereale nu sunt o gustare sănătoasă