Carmen Bejan a fost adusă, la începutul lunii mai, în Spitalul Penitenciar Rahova, conform protocolului care prevede că deținuta să fie în acel loc cu 30 de zile înainte de naștere.
Travaliul femeii a început ieri, în jurul orei 21.45. Medicii de la Rahova au alertat Serviciul de Ambulanță, care în 7 minute a răspuns solicitării și a transportat-o pe Carmen Țatran, fostă Bejan, la Maternitatea Bucur.
Aici, după investigațiile preliminare în astfel de cazuri, medicii au decis, având în vedere starea nu foarte bună a fătului, să o trimită la Spitalul Universitar București, unde există aparatură mult mai performantă.
Copilul a primit nota 4 la naștere, ceea ce înseamnă că nu respira

Tinerei i s-a făcut cezariantă, iar scorul APGAR primit de făt a fost de 4 (pe o scală de 1 la 10).Surse din Spitalul Universitar spun că fătul s-a născut cu „plurimalformații la creier, membre și plămâni”. Pe lângă faptul că bebelușul nu avea mâini, suferea de de malformații la nivelul creierului. Scor Apgar 4 înseamnă că bebelușul nu respiră spontan, în ciuda stimulării tactile, iar ritmul cardiac este mai mic de 100/min.
De cazul ei s-a ocupat în Spitalul Universitar conf. univ. dr. Alexandru Anca, medic primar obstetrică – ginecologie, Doctor în Ştiinţe Medicale.  Este coordonatorul Departamentului Științific de Medicină Maternă şi Fetală cu Risc Înalt, din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă, Bucureşti; în cadrul acestei unităţi medicale sunt îngrijite cazuri medicale complicate, atât din Bucureşti, cât şi din toata ţara.
I s-au făcut șapte ecografii
Prima ecografie făcută tinerei care a ridicat suspiciuni de malformații a fost realizată abia aseară, la Matarniatea Bucur, ea având opt luni și jumătate de sarcină. Pentru că era matarntiatea de la Spitalul Universitar de Urgență era echipată mai bine, doctorii au decis să trimită gravidă în această unitate medicală.
Tânăra a mai fost investigată cu ecograful de încă cel puțin cinci ori la Spitalul Rahova și la Matarnitatea Bucur, însă fără a se stabili că micuțul pe care îl purta în pântece ar fi avut vreo problemă.
Surse din cadrul Autorității Naționale a Penitenciarelor au precizat pentru EVZ că malformațiile bebelușului nu au putut fi observate la ecograful din Penitenciarul Rahova, întrucât acesta nu este foarte performant. 
Carmen Bejan nu a avut probleme medicale în perioada în care a fost însărcinată. „Tânăra a făcut o ecografie în penitenciarul Rahova, în primele luni de sarcină, apoi alte cinci ecografii într-un spital din Arad. Ieri seară, în Penitenciarul Rahova i s-a făcut o altă ecografie. Medicii nu au depistat malformații la ecografii. În plus, tânăra a solicitat confidențialitate în cazul său”, a dcelarat, pentru EVZ, purtătorul de cuvânt al penitenciarului Rahova, inspectorul Nina Stroe. Totuși, surse medicale consultate de EVZ susțin că o astfel de malformație este vizibilă, chiar și la un aparat ecograf mai vechi, de la 12 săptămâni de sarcină. 
Crima care a șocat România!
Carmen Bejan este fosta studentă a Facultății de Medicină din Timișoara care, acum trei ani, la 31 iulie 2009, împreună cu prietenul ei de atunci, Raul Sergiu Florea, a îngrozit o Românie întreagă. Ea împreună cu Sergiu au ucis un bărbat de 65 de ani, Trifu Schrottu după care l-au tranșat și l-au băgat într-un geamantan și un sac de plastic.
Potrivit anchetatorilor, la acea vreme, puțin după ce a fost arestată, Carmen Bejan poza în victimă și susținea că a fost acostata pe strada de Trifu Shrottu, si nicidecum nu s-au folosit de un anunț la mica publicitate. Fata și bărbatul de 65 de ani au schimbat numerele de telefon și au decis să se întâlnească pentru o partidă de sex.
Sergiu Florea spune că aveau nevoie de bani, dar nu pentru mașină, asa cum se susținuse inițial în presă. Fata i-a dat întâlnire în camera de cămin lui Trifu Shrottu, iar Sergiu povestea că a stat pe hol, în dreptul ușii, pentru siguranța fetei. La un moment dat, a auzit gălăgie în cameră și a năvălit înauntru. L-a găsit pe Trifu Shrottu ținându-se cu mâinile de cap, în dreptul ochilor, după ce fata îi dăduse cu spray paralizant. Carmen Bejan povestea anchetatorilor că au început să se certe din cauză că bărbatul iși dorea o partidă de sex oral, iar ea nu a acceptat decât normal. Sergiu a tăbărât asupra lui Trifu cu pumnii și cu picioarele.
Vinerea neagră
Totul s-a petrecut într-o vineri după-amiaza în jurul orei 16.00. După ce Sergiu l-a doborât pe Trifu la pământ, fata a luat cuțitul și l-a înjunghiat de trei ori. Tânăra povestește că a țintit inima bărbatului pentru că așa i-a spus Sergiu, ca să se asigure că Trifu va muri. Apoi, spunea Sergiu Florea, Carmen i-ar fi băgat niște pungi în gură pentru că gemea și le-a fost teamă să nu fie auzit.
După ce l-au înjunghiat ca pe un porc, cei doi i-au legat mâinile și picioarele cu scoci și l-au băgat într-un dulap. Ei au recunoscut că au avut amândoi ideea tranșării cadavrului. Tinerii au plecat la un supermarket de unde au cumpărat geamantanul și sacii de plastic.
S-au întors în cameră și s-au apucat de treabă. Pentru că nu încăpea în valiză, au vrut să-i reteze și capul, dar au renunțat. Studenții de la acea vreme au decis să scape de cadavru incendiind mașina în care aveau să-l înghesuie. Voiau să ducă autoturismul undeva în afara orașului și să-i dea foc. Sergiu Florea chiar a mers până la o benzinărie încercând să cumpere o sticlă de combustibil, dar angajații de la stație nu i-au dat. Apoi, noaptea, în jurul orei 4.00, au hotărât să care cadavrul făcut bucați la mașină. N-au reușit însă să pornească autoturismul. La cererea băiatului, fata s-ar fi  întors în cameră să șteargă urmele, iar Sergiu a așteptat-o un timp, după care, speriat, a plecat să se plimbe în zonă. Când s-a întors a văzut că fata nu mai este și a decis să meargă la apartamentul din Calea Sagului pe care ea îl avea închiriat în Timișoara.
La rândul ei, tânăra spunea că după ce a șters urmele de sânge din cameră a ieșit în fața căminului și, pentru că nu l-a mai gasit pe Sergiu, a pornit-o pe străzi.
Anchetatorii au mai găsit în camera de cămin ghiulurile, ceasul, lanțul și brățara lui Trifu Shrottu. Studenții le spălaseră de sânge și le puseseră în chiuvetă.
Carmen Bejan și Sergiu Florea au fost arestați la 2 august 2009 și trimiși în judecată, în luna noiembrie a aceluiași an, pentru omor deosebit de grav și profanare de morminte, ultima încadrare făcând referire la faptul că cei doi l-au tranșat pe bărbatul pe care l-au ucis.
20 de ani după gratii!
În iunie 2011, instanța supremă i-a condamnat definitiv pe cei doi la 20 de ani de inchisoare cu executare. În timpul ispășirii pedepsei, Carmen Bejan s-a îndrăgostit de un alt deținut, Claudiu Șatran, cu care a conceput copilul în Camera Intimă a pușcăriei și cu care s-a căsătorit la 11 aprilie 2012, în Penitenciarul Arad.
Surse din Penitenciarul Arad afirmau că relația dintre cei doi ar fi pornit la insistențele bărbatului, în vârstă de 35 de ani, care i-ar fi trimis fostei studente la Medicină mai multe scrisori.
Într-una dintre scrisori, deținutul i-ar fi propus tinerei să rămână însărcinată cu el, pentru că astfel ar putea obține o întrerupere a pedepsei pentru a naște în libertate.
Carmen Bejan ar fi acceptat în cele din urmă și a solicitat conducerii penitenciarului dreptul la intalniri intime, prima consumându-se în luna august 2011, când ar fi rămas gravidă.
Tatăl copilului, Claudiu Șatran, a fost eliberat condiționat, la 27 martie 2012, dupa ce instanța Judecătoriei Arad a decis că acesta a îndeplinit toate condițiile legale. El a executat aproximativ zece ani din pedeapsa de 15 ani de detenție pentru trafic internațional de droguri și consum de droguri.