Strategul lui Hillary l-a curtat pe Nicolae Ceauşescu

Strategul lui Hillary l-a curtat pe Nicolae Ceauşescu

Firma de relaţii publice condusă de Marc Penn, fostul strateg de campanie electorală a lui Hillary Clinton, şi-a oferit în trecut serviciile şi fostului dictator român Nicolae Ceauşescu, precum şi celui argentinian, Jorge Videla, relevă „Libération“.

La sfârşitul săptămânii trecute, Marc Penn, şeful firmei Burston-Marsteller, s-a retras din funcţia de strateg de campanie pentru senatorul democrat american Hillary Clinton din cauza unui conflict de interese. Penn promova în paralel un acord de liber schimb între SUA şi Columbia, căruia Hillary Clinton i s-a opus ferm.

În plus, firma Burston-Marsteller este specializată în campanii antisindicale, iar fosta primă-doamnă, în prezent pretendentă la titlul de candidat la alegerile prezidenţiale din noiembrie, face eforturi pentru obţinerea sprijinului sindicatelor americane.

Nu în ultimul rând, în timp ce coordona campania electorală a lui Hillary Clinton, pentru care aceasta a plătit circa cinci milioane de dolari, Marc Penn s-a ocupat şi de ceilalţi clienţi ai săi, printre care compania privată de securitate Blackwater, implicată în mai multe scandaluri în Irak. În aceste condiţii, Hillary Clinton ar fi putut să opteze pentru un partener mai bun, comentează „Libération“, subliniind că celebra firmă americană „fără scrupule“ şi-a oferit serviciile de-a lungul vremii lui Ceauşescu şi lui Videla, dictator şi preşedinte de facto al Argentinei între 1976 şi 1981.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mai mult, strategia lui Penn, de a promova experienţa fostei prime-doamne, s-a dovedit ineficientă.