Evenimentul Zilei > Actualitate > Donații de la elevi pentru un copil bolnav
Donații de la elevi pentru un copil bolnav

Donații de la elevi pentru un copil bolnav

Elevii clasei a XI-a D de la Liceul Grigore Moisil, din Timişoara, strâng bani pentru a cumpăra proteze unui copil de 13 ani, care s-a născut fără membre.

Timp de două zile, adolescenţii au umblat cu o cutie de colectă prin fiecare clasă şi au reuşit să adune bani de la colegi şi de la profesori, dar și de la părinți. Mâine, elevii vor merge la micul Darius pentru a-i duce banii.
 
Emoţionant e că liceenii nici măcar nu îl cunosc pe beneficiarul gestului lor, pur şi simplu au auzit povestea lui dramatică şi au decis să dea o mână de ajutor.
Darius Robert Mihuţ are aproape 13 ani şi învaţă la Şcoala generală 30, din Timişoara. Copilul s-a născut cu un handicap fizic grav, fără ambele mâini şi cu piciorul stâng incomplet format, iar pentru a avea o viaţă cât de cât normală are nevoie de noi proteze.
„Un copil capabil și ambițios”
„„Am aflat ca există, la Şcoala generala nr. 30 din Timişoara, un băiat pe nume Darius, de 13 ani, care s-a născut cu dizabilităţi grave. Are nevoie de noi proteze, pentru a se putea deplasa. Putem să-l ajutăm donând bani! În zilele de luni şi marți, echipa din clasa a XI-a D, care se ocupă de această acţiune, va veni prin cancelarie şi clasele voastre” –  acesta a fost anunţul postat pe pagina web a şcolii”, ne-a declarat profesoara Felicia Ianc.
„Ne-am pus în locul lui şi am concluzionat că am vrea, în situaţia lui Darius, să se gândească cineva la noi şi să ne ajute”, a declarat Andrei Horak, unul dintre elevi. O colegă a lui, Miruna Corbu, mărturiseşte că a fost foarte impresionată când a aflat cât de bine învaţă Darius. „Ne-am fi implicat oricum, nu contau notele, dar e o bucurie în plus că ajutăm un copil capabil şi ambiţios”, a spus eleva.
Puştii de la Grigotre Moisil au strâns în două zile peste 400 de lei. Cei care vor să ajute familia lui Darius–Robert Mihuţ o pot face donând orice sumă în contul RO25BTRL03601201601958XX, în lei, sau în cel de valută, RO71BTRL03604201601958XX, ambele deschise la Banca Transilvania.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: