Evenimentul Zilei > Actualitate > Străini în loc de struguri. 26 de irakieni și sirieni ascunși într-un tir
Străini în loc de struguri. 26 de irakieni și sirieni ascunși într-un tir

Străini în loc de struguri. 26 de irakieni și sirieni ascunși într-un tir

La Vama Giurgiu, polițiștii de frontieră au descoperit 26 de străini, irakieni și sirieni, ascunși într-un camion care transporta struguri.

La Vama Giurgiu, polițiștii de frontieră au descoperit 26 de străini, irakieni și sirieni, ascunși într-un camion care transporta struguri.

Ei intenționau să intre ilegal în țară pentru a-și continua drumul spre Vestul Europei. Aceștia le-au spus polițiștilor că urmau să plătească fiecare câte 5.000 de euro în momentul în care ajungeau în România.

Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră, cei 26 de cetățeni străini, 24 din Irak și 2 din Siria, au fost găsiți într-un camion care transporta struguri din Grecia în România. Mașina, condusă de un șofer român de 62 de ani, le-a trezit suspiciuni polițiștilor care au observat că peretele lateral al autoutilitarei este modificat și prins în șuruburi vopsite recent, fapt pentru care au deschis compartimentul.

Stupoare. Acolo oamenii legii au descoperit 25 de adulți și un copil, care nu aveau documente de identitate.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că este vorba de 24 de irakieni și doi sirieni, cu vârste cuprinse între 2 și 49 de ani. Aceștia le-au spus polițiștilor că rudele lor urmau să plătească pentru fiecare câte 5.000 de euro unui bulgar care a organizat transportul.

„Cei în cauză au declarat că au fost urcați în compartimentul special amenajat al autoutilitarei de doi cetățeni bulgari și pentru tot traseul, rudele lor urmau să plătească, în momentul în care ajungeau în România, suma de 5.000 de euro pentru fiecare persoană, unui bărbat care a organizat transportul”, se arată în comunicatul oferit de Poliția de Frontieră.

Cetățenii străini au fost preluați de polițiștii de frontieră din Bulgaria, iar șoferul a fost reținut.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.