Stilul de viață zilnic pentru o inimă sănătoasă. Sfaturile unui cardiolog de la Harvard

Stilul de viață zilnic pentru o inimă sănătoasă. Sfaturile unui cardiolog de la Harvard Sursa foto: Dreamstime.com

Principala cauză de deces din SUA sunt bolile de inimă. CDC raportează un deces din cauza bolilor cardiovasculare la fiecare 33 de secunde în SUA.

Obiceiuri zilnice simple ne pot reduce semnificativ riscul de boli de inimă, spre deosebire de multe alte boli. Newsweek l-a intervievat pe doctorul Haider Warraich, cardiolog la Harvard și medic la Brigham and Women's Hospital, despre rutina sa zilnică pentru sănătatea inimii.

Începem cu exercițiile fizice. „Fac exerciții fizice de cinci-șase ori pe săptămână”, a declarat pentru Newsweek autorul State of the Heart, Warraich. „Îmi folosesc bicicleta staționară timp de 30 de minute (și citesc ficțiune în timp ce o fac) și apoi fac exerciții de rezistență timp de alte 30”.

Ca orice mușchi, inima noastră se întărește cu exerciții fizice. Mersul pe jos, alergatul, înotul și dansul ne întăresc inima, scad tensiunea arterială și ne ajută să ne menținem o greutate sănătoasă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cum putem reduce riscul de boli de inimă

U.S. Surgeon General recomandă 2 ore și 30 de minute de exerciții fizice de intensitate moderată pe săptămână, inclusiv mersul pe jos în pas vioi și mersul pe bicicletă. Copiii și adolescenții ar trebui să facă exerciții fizice timp de o oră pe zi.

Sport, mișcare, exerciții fizice

Cardiologul de la Harvard dezvăluie stilul de viață zilnic pentru a avea o inimă sănătoasă. Sursă: Dreamstime

Trebuie să ne examinăm dieta. Dieta noastră ne afectează greutatea și sănătatea inimii. Alimentele bogate în grăsimi saturate, sodiu și zahăr cresc riscul de boli cardiovasculare și diabet.

Dieta mediteraneană, ideală pentru cei cu boli de inimă

„Recomand o dietă mediteraneană și, în principal, încerc să am o dietă bogată în proteine, cu puține zaharuri adăugate, sodiu și grăsimi saturate”, a spus Warraich.

boli de inimă

Cardiologul de la Harvard dezvăluie stilul de viață zilnic pentru a avea o inimă sănătoasă. Sursa foto: arhiva EVZ

Ce părere aveți despre băuturile noastre? „Cafeaua, atunci când este luată în cantități rezonabile, pare să fie asociată cu beneficii pentru sănătate”, a spus Warraich. „Prea multă cafea este nesănătoasă și ne face dependenți de ea. Eu sunt un medic și cercetător ocupat, așa că limitarea consumului la trei cești pe zi mă face să mă simt bine”.

FDA sfătuiește adulții sănătoși să consume 400 de miligrame de cofeină pe zi, sau patru sau cinci cești de cafea. Unele condiții de sănătate și medicamente vă pot face mai sensibili la cofeină, așa că femeile însărcinate sau care alăptează ar trebui să își limiteze consumul de cofeină.

Alcoolul este extrem de periculos

Urmează alcoolul. „Din păcate, majoritatea datelor recente sugerează că alcoolul, în orice cantitate, poate fi dăunător pentru sănătatea inimii, iar riscul crește odată cu consumul”, a spus Warraich.

Consumul regulat de alcool crește tensiunea arterială, solicitând mușchiul cardiac și crescând riscul de boli de inimă. CDC sfătuiește femeile să bea maximum un pahar pe zi, iar bărbații două, potrivit newsweek.