Evenimentul Zilei > Actualitate > Steaua și FC Botoșani și-au aflat ADVERSARELE din cupele europene
Steaua și FC Botoșani și-au aflat ADVERSARELE din cupele europene

Steaua și FC Botoșani și-au aflat ADVERSARELE din cupele europene

În urma tragerii la sorți, Steaua va juca în turul 2 preliminar al Ligii Campionilor cu cel mai greu adversar posibil, Trencin, campioana Slovaciei. De partea cealaltă, FC Botoșani va întâlni în primul tur din Liga Europa formația georgiană Spartaki Tskhinvali.

„Roș-albaștrii” se vor duela în această fază a Ligii Campionilor cu o formație care este construită după modelul Ajax. Clubul este finanțat de schen La Ling, fost mare fotbalist olandez, care a evoluat pentru Ajax, Panathinaikos, Marseille şi Feynoord, în anii '80. Gruparea slovacă a promovat în primul eșalon în 2011, iar de atunci s-a clasat mereu pe podiumul din Slovacia. Pregătită de tehnicianul Ivan Vrabec, adversara Stelei se laudă cu numeroși jucători străini, cel mai important fiind Jairo, un atacant în vârstă de 23 de ani. Trencin are două prezențe în preliminariile Ligii Europa, de fiecare dată trecând de un tur preliminar. În 2013 a fost eliminată de Astra, după 1-3 acasă și 2-2 în deplasare, iar un an mai târziu, slovacii au fost eliminați de Hull City (0-0, acasă şi 1-2, în deplasare deplasare).

FC Botoșani în primul tur din Liga Europa formația georgiană Spartaki Tskhinvali, echipă care a terminat pe locul 4 în ultimul sezon al campionatului. Tskhinvali a fost fondată în 1936 și a câștigat campionatul în URSS în 1987. În 2013 a promovat în prima divizie a Georgiei.