Stephen Biegun anunță că  Statele Unite nu închid ușa dialogului. “Am discutat cu ambasadorul Lee Do Hoon despre evoluțiile recente din peninsula coreeană și despre potențialul de progres comun față de obiectivele noastre pentru peninsulă”, a declarat el într-un comunicat. “Țin de asemenea să fiu foarte limpede pe un punct: nu primesc directive de la vicepreședinta Son Hui sau de la ambasadorul John Bolton. Ei se concentrează amândoi pe negativ, în loc să gândească creativ la ce este posibil”.

Recent, s-au făcut speculații pe faptul că președintele american, Donald Trump, și liderul nord-coreean, Kim Jong-un, s-ar putea întâlni înaintea alegerilor americane din noiembrie. Totuși, Coreea de Nord a respins această posibilitate sâmbătă.

“Noi nu simțim nevoia să ne așezăm față în față cu Statele Unite”, a declarat ministrul adjunct al afacerilor externe din Coreea de Nord, Choe Son Hui. Potrivit acesteia, Washingtonul nu consideră un eventual dialog “ca pe un instrument în criza politică”. “Statele Unite se înșeală dacă consideră că unele lucruri, ca negocierile, mai funcționează cu noi”, a adăugat ea.