Evenimentul Zilei > International >  Statele Unite rămân deschise dialogului cu Coreea de Nord 
 Statele Unite rămân deschise dialogului cu Coreea de Nord 

 Statele Unite rămân deschise dialogului cu Coreea de Nord 

Statele Unite rămân deschise dialogului cu Coreea de Nord pe dosarul nuclear, a confirmat miercuri Stephen Biegun, trimisul special al Statelor Unite pentru Coreea de Nord. Surse guvernamentale de la Phenian au lăsat să se înțeleagă recent că Coreea de Nord “nu simte nevoia” să reia negocierile cu Statele Unite pe programul nuclear, informează Rador.

Stephen Biegun anunță că  Statele Unite nu închid ușa dialogului. “Am discutat cu ambasadorul Lee Do Hoon despre evoluțiile recente din peninsula coreeană și despre potențialul de progres comun față de obiectivele noastre pentru peninsulă”, a declarat el într-un comunicat. “Țin de asemenea să fiu foarte limpede pe un punct: nu primesc directive de la vicepreședinta Son Hui sau de la ambasadorul John Bolton. Ei se concentrează amândoi pe negativ, în loc să gândească creativ la ce este posibil”.

Recent, s-au făcut speculații pe faptul că președintele american, Donald Trump, și liderul nord-coreean, Kim Jong-un, s-ar putea întâlni înaintea alegerilor americane din noiembrie. Totuși, Coreea de Nord a respins această posibilitate sâmbătă.

“Noi nu simțim nevoia să ne așezăm față în față cu Statele Unite”, a declarat ministrul adjunct al afacerilor externe din Coreea de Nord, Choe Son Hui. Potrivit acesteia, Washingtonul nu consideră un eventual dialog “ca pe un instrument în criza politică”. “Statele Unite se înșeală dacă consideră că unele lucruri, ca negocierile, mai funcționează cu noi”, a adăugat ea. 

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: