Standard and Poor's: Există o șansă de 1 la 3 ca Grecia să iasă din zona euro

Standard and Poor's: Există o șansă de 1 la 3 ca Grecia să iasă din zona euro

Agenţia de rating Standard and Poor's apreciază că există "cel puţin o şansă din trei" pentru ca Grecia să iasă din zona euro, potrivit unui raport publicat ieri, citat de AFP.

În plus, raportul mai relevă faptul că o eventuală ieșire a Greciei din eurozonă nu va avea automat consecinţe negative asupra ţărilor periferice

"În prezent, suntem de părere că există cel puţin o şansă din trei pentru ca Grecia să părăsească zona euro", scrie S&P. Agenţia menţionează că, "pentru moment, retragerea Greciei nu va avea automat consecinţe negative permanente asupra perspectivelor celorlalte ţări periferice de a rămâne în zona euro".

Cu toate că varianta ieșirii Greciei din zona euro, de neimaginat acum aproximativ un an, este luată acum în considerare de tot mai mulți analiști și oficiai, părerile privind modul în care ar trebui să se producă această mișcare și consecințele pe care ar avea-o asupra Europei și întregii lumi sunt împărțite.

Ne puteți urmări și pe Google News

National Bank of Greece a avertizat, recent, că o ieșire a elenilor din zona euro ar avea consecințe dramatice asupra nivelului de trai și asupra populației din Grecia.

Recent, Mișu Negrițoiu, directorul general al ING Bank România, a declarat că nu crede că Grecia va părăsi zona euro în următorii doi-trei ani.

CITIȚI ȘI:

  • Grecia, afară din zona euro dacă nu-și respectă angajamentele
  • "Grecia nu va ieși din zona euro în următorii doi-trei ani"
  • Avertisment National Bank of Greece: Ieșirea din zona euro va avea consecințe dramatice
  • Şefa FMI: Ieşirea Greciei din zona euro poate fi o soluţie molipsitoare
  • Cel mai realist scenariu al ieşirii Greciei din zona euro