Evenimentul Zilei > Justitie > ŞPAGĂ LA JUDECĂTORI. Stenogramele care l-au înfundat pe milionarul Dan Adamescu: „E pe dosarul acela!”
ŞPAGĂ LA JUDECĂTORI. Stenogramele care l-au înfundat pe milionarul Dan Adamescu: „E pe dosarul acela!”

ŞPAGĂ LA JUDECĂTORI. Stenogramele care l-au înfundat pe milionarul Dan Adamescu: „E pe dosarul acela!”

Curtea de Apel Bucureşti a decis, vineri, arestarea preventivă a lui Dan Adamescu, în dosarul în care este acuzat că le-ar fi dat mită 20.000 de euro judecătorilor Ion Stanciu şi Elena Rovenţa, pentru ca aceştia să dispună soluţii favorabile în două dosare de insolvenţă.

Potrivit referatului DNA de arestare preventivă, trei dintre colaboratorii apropiaţi ai acesuia au recunsocut la DNA că milionarul a fost cel care a dat ordinul de a da şpagă magistraţilor. Ei au povestit cum au fost banii transferaţi în conturi, pentru a ajunge la judecători.

Şpaga la judecători

Potrivit actelor din dosar, totul începe în vara anului 2013, atunci când Dan Adamescu și fiul său, Alexander Adamescu (36 de ani), au luat decizia de a-i mitui pe magistraţii care soluţionau dosarele de insolvenţă a două societăţi pe care le controlau: Sigur Industrial Construct SRL și Activ Construcții Industriale SRL.

Procurorii DNA au refăcut şi traseul banilor: din conturile firmei Baumeister, în conturile cabinetului de avocatură al lui George-Claudiu  Dumitru. Banii au ajuns la unul dintre oamenii de încredere al lui Adamescu, Daniel Onuţe. Acesta este cel care i-a dat mita lichidatoarei judiciare Monica-Angela Borza, omul de legătură cu magistrații Rovența și Stanciu și denunțător în dosar.

În ziua în care au fost reținuți cei patru judecători, pe 19 mai, la 40 de minute de la difuzarea știrii, George Claudiu Dumitru, avocatul omului de afaceri Dan Adamescu, s-a sinucis, aruncându-se în fața trenului în staţia de metrou Piaţa Universităţii. Avea 36 de ani!

Stenogramele

În legătură cu modalitatea în care s-a procedat pentru scoaterea sumei de bani din luna decembrie 2013, în scopul remiterii judecătorilor Ion Stanciu şi Elena Rovenţa, se reţin ca relevante şi convorbirile telefonice purtate între Daniel Onuţe şi avocatul George –Claudiu Dumitru în perioada 09.12.2013 – 10.12.2013, la această primă dată fiind deschis de către avocatul George –Claudiu Dumitru un nou cont la Unicredit Ţiriac.

În data de 09.12.2013, ora 09:35:23 Daniel Onuţe şi George-Claudiu Dumitru au stabilit deschiderea unui nou cont la bancă pe cabinetul de avocatură, pentru a-i fi virată suma de 200.000 lei, aceasta pentru că avocatul George-Claudiu Dumitru  ar fi avut contul personal blocat de fisc:

Daniel Onuţe: Uite de ce…de ce te-am sunat: te rog, nu uita să faci programarea pentru azi după-amiază sau pentru mâine dimineaţă.

George-Claudiu Dumitru: Ăă.. Mergem împreună să vorbim acolo? La doișpe eu trebuie să fiu la VLAD la birou, la unu…

Daniel Onuţe: Da’ cu un telefon nu poți rezolva?

George-Claudiu Dumitru: Hai, că o să o sun pe doamna de la bancă. Ştii ce mă tem?

Daniel Onuţe: Şi zici şi tu de două sute de mii. Dacă facem plata azi dimineaţă, mâine..ă…ăţi intră azi după-amiază deci, mâine poţi dispune de ei.

George-Claudiu Dumitru: Treaba e în felul următor…

Daniel Onuţe: Deci, plătim cu urgenţă.

George-Claudiu Dumitru: Cu urgenţă, cu urgenţă, da’ eu trebuie să văd dacă pot din contul de cabinet să scot. Hai, să…

Daniel Onuţe: Păi, nu…

George-Claudiu Dumitru: Dau, dau eu telefon. Nu! Ştii de ce ? Pentru că ştiu eu ce zic. Ăla personal mi-e blocat, mi-e poprit de Fisc.

Daniel Onuţe: Păi, nu ăla.

George-Claudiu Dumitru: Ştiu, da’ eu am o…nu ştiu dacă e ca la firme, ştii, că la firme nu poţi mai mult, ai un plafon. Şi atunci trebuie să vedem cum procedăm, dacă ei mă lasă, eu fiind cabinet, să scot direct din contul de…că eu până acum, când vroiam să scot cash mai mult treceam în contul personal şi apoi scoteam, asta era regula”.

Discuţiile cu "Dana" 

În cadrul aceleiaşi convorbiri telefonice, Daniel Onuţe i-a comunicat lui George-Claudiu Dumitru  că va discuta cu „Dana”, pentru a-i vira suma de bani în cont, făcând referire la FIRESTAIN DANIELA. De asemenea, cei doi au stabilit că era necesară şi încheierea unui nou contract de asistenţă juridică pentru justificarea sumei de bani intrată în cont, motivând această necesitate şi pentru acoperirea restanţelor mai vechi:

Daniel Onuţe: Eu o fac cât de repede pot. Acum o sun pe DANA, dacă mi-ai confirmat că e totul OK, o sun pe DANA…tu te duci spre UNIREA?

George-Claudiu Dumitru: Da, o iau spre UNIREA acum, am vrut să…

Daniel Onuţe: Acolo e şi VLAD, nu?

George-Claudiu Dumitru: Pe la doişpe o să fie, da.

Daniel Onuţe: Bun! OK! A, la doisprezece? Perfect, sper ca să vină şi DANA până atunci.

George-Claudiu Dumitru: Atunci, eu îmi iau laptopul după mine? De-aia te-am sunat, să …[neinteligibil]…

Daniel Onuţe: Ăhă, ăhă! Şi să dea… să dea drumul înainte de două, ca să intre banii până mâine.

George-Claudiu Dumitru: Să facă cu taxă de urgenţă, ca mâine să-i vedem.

Daniel Onuţe: Sigur, sigur, cu urgenţă. Ăhă, ăhă!

George-Claudiu Dumitru: Şi să iau şi contractul, trebuie să facem şi un contract, bănuiesc.

Daniel Onuţe: Sigur, sigur, sigur, sigur!

George-Claudiu Dumitru: În debitele din urmă, dar astea sunt şi o parte din munca nouă …[neinteligibil]…

Daniel Onuţe: Păi, nu mai e pe contractul…e contract. E pe dosarul acela.. e clar, pe acela pe care… pe care intră azi.

George-Claudiu Dumitru: E dosarul pe care intru şi pe alea de pe nouăşpe? Şi…[neinteligibil]…

Daniel Onuţe: Ă… da!

George-Claudiu Dumitru: Pune-ţi şi pe unul nou. Punem şi pe unul nou.

Daniel Onuţe: Păi, e şi-n ăla nou, sigur că da!

George-Claudiu Dumitru: OK, hai că vedem. Le iau la mine şi vedem.

Daniel Onuţe: Sigur. Da, în fine, şi actele care s-au făcut… în fine, e o … e pe ce. Aşa cum ne-am înţeles la începutul anului.

George-Claudiu Dumitru: Păi, da, că sunt destul de multe restanţe şi trebuie acoperite.

Daniel Onuţe: Sigur, sigur!

George-Claudiu Dumitru: Dar trebuie să…[neinteligibil]…pe fiecare în parte”.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: