Sorina Matei: ”Controlul politic total și puterea deplină sunt adevăratele ținte ale premierului Victor Ponta și anturajului său”

Sorina Matei: ”Controlul politic total și puterea deplină sunt adevăratele ținte ale premierului Victor Ponta și anturajului său”

Jurnalista Sorina Mtaei a scris în postare pe blog despre presiunea premierului Victor Ponta pentru demiterea pe directorul STS, Marcel Opriș în urma accidentului aviatic din Apuseni.

”Tot ce-l interesează este să comande și să coordoneze cât mai multe structuri în anul electoral prezidențial. Controlul politic total și puterea deplină sunt adevăratele ținte ale premierului Victor Ponta și anturajului său”, scrie Sorina Matei pe blogul personal.  Totodată, jurnalista notează că încercarea de a-l demite pe Marcel Opriș din fruntea STS nu i-a reușit premierului, astfel că acesta a anunțar că STS ar trebui subordonat Ministerului de Interne. STS este definit ca instituție militară, parte integrantă a sistemului național de apărare, iar structura organizatorică și regulamentele de funcționare ale STS sunt aprobate doar în Consiliul Suprem de Apărare a Țării, structură ce organizează și coordonează unitar activitățile care privesc apărarea țării și securitatea națională, mai scrie ziarista. Sorina Matei mai atrage atenția asupra faptului că ”dacă premierul va depune o lege în Parlament prin care să ia cu forța STS la Ministerul de Interne, va afla probabil că toată mișcarea sa politică încalcă Constituția.” ”Într-un stat membru NATO, UE și în parteneriat cu SUA nu poți să lichidezi un serviciu special parte integrantă a structurilor de securitate națională, să demolezi instituții și să nu-ți ceară nimeni niciun fel de explicații pentru toate acestea.” mai spune jurnalista. Cititi aici tot comentariul de pe blogul Sorinei Matei. TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO:

  • TOPUL RUŞINII: Stroe şi Ponta sunt consideraţi principalii VINOVAŢI pentru gestionarea TRAGEDIEI AVIATICE din Apuseni
  • Traian Băsescu: Dacă ar fi existat coordonare, s-ar fi putut face imediat localizarea avionului prăbuşit în Apuseni. Ponta a cerut trecerea STS la MAI şi demiterea lui Opriş
  • Elena Udrea: Ne propunem ca Partidul Mişcarea Populară să fie revelaţia politică a anului 2014
TOP 3 ARTICOLE POPULARE:
  • TOP 10 IMAGINI care au devenit VIRALE, deși există DETALIU care îți schimbă TOTAL percepția lor | GALERIE FOTO
  • GOALE și NEÎNFRICATE. Cum arată femeile care fac alpinism DEZBRĂCATE pentru un CALENDAR | GALERIE FOTO
  • SECRETE la 700 metri sub Pământ. Materia ÎNTUNECATĂ își face SIMȚITĂ PREZENȚA

Ne puteți urmări și pe Google News