Soprană din SUA, în "Nunta lui Figaro" de la Timişoara

Soprană din SUA, în "Nunta lui Figaro" de la Timişoara

O soprană româno-americană, care a cântat într-un spectacol regizat de Woody Allen, este invitata Operei Naţionale Române din Timişoara pentru spectacolul-eveniment de mâine seară, de la ora 18.00, cu opera bufă “Nunta lui Figaro", de Wolfgang Amadeus Mozart.

Născută în Bridgeport, Connecticut/SUA, soprana Laura Tătulescu interpretează rolul “Susanna" în spectacolul realizat în colaborare cu Opera Naţională din Bucureşti şi finanţat parţial de Central&Eastern European Musiktheater. Pe scenă vor mai urca Bogdan Zaharia, Mihaela Marcu, Sorin Petru Burcă (Figaro), Gabriella Varvari, Ramona Zaharia, Ovidiu Cozma, Octavian Vlaicu, Mihai Prelipcian, Cristina Sîrb Vlaicu şi, în rolul Cupidon, copilul Denis Matei. La pupitrul dirijoral se va afla italianul David Crescenzi. "Nunta lui Figaro", regizată de Marina Emandi Tiron, cu decoruri şi costume create de scenografa Geta Medinski, a încântat publicul, ultimele trei reprezentaţii succesive jucându-se cu casa închisă.

Carieră internaţională

Solistă la Bayerische Staatsoper din München, Laura Tătulescu a cântat, de-a lungul carierei, în spectacole dirijate de Riccardo Muti şi Seiji Ozawa ori regizate de Woody Allen, la Los Angeles. Laura Tătulescu a studiat vioara şi canto la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. În 2004, a debutat pe scena Operei din Bucureşti, în rolul Margueritei din Faust. Un an mai târziu, a debutat la Opera de Stat din Viena, printre rolurile interpretate pe această scenă numărându-se şi Susanna din Nunta lui Figaro. Anul 2006 i-a adus prestigiosul premiu pentru tinere talente al Operei din Viena, "Uli Märkle", decernat pentru prima dată în istorie. În 2008, Laura Tătulescu a interpretat, la Los Angeles Opera, rolul Laurettei din "Gianni Schicchi" de Puccini, o punere în scenă de excepţie, în regia lui Woody Allen, sub bagheta lui James Conlon. Şi tot în 2008 a cântat sub bagheta lui Riccardo Muti, alături de Angelika Kirchschlager, în producţia de mare succes a "Cosi fan tutte".

Ne puteți urmări și pe Google News