Evenimentul Zilei > International > Alertă teroristă la Londra. Ameninţare la adresa Papei
Alertă teroristă la Londra. Ameninţare la adresa Papei

Alertă teroristă la Londra. Ameninţare la adresa Papei

Cinci persoane suspectate că puneau la cale un complot terorist în cea de-a doua zi a vizitei Suveranului Pontif în Regatul Unit au fost reţinute de poliţia londoneză, relatează AFP.

Cei cinci bărbaţi cu vârste cuprinse între 26 şi 50 de ani au fost săltaţi din centrul Londrei azi-dimineaţă la 5.45 şi sunt suspectaţi că au comandat sau plănuit acte teroriste, anunţă Scotland Yard într-un comunicat.
Poliţia nu a precizat despre ce fel de ameninţare era vorba, dar a spus că dispozitivul de securitate este pregătit.
"Papa este liniştit şi are încredere în Poliţie", a declarat Federico Lombardi, purtătorul de cuvânt al Vaticanului.
Papa Benedict al XVI-lea s-a întâlnit astăzi cu reprezentanţii Bisericii Anglicane, în cea de-a doua zi a vizitei în Marea Britanie, relatează AFP.
Suveranul Pontif a fost întâmpinat pe aeroportul Heathrow de primarul Londrei Boris Johnson.
El a luat parte la o mesă la Westminster Abbey, celebrată de Arhiepiscopul Rowan Williams, un gest simbolic faţă de Biserica Anglicană. E prima vizită de stat a unui Papă în Regatul Unit, după aproape cinci secole de la schisma din 1534. În urmă cu aproape trei decenii, Papa Ioan Paul al II-lea a fost într-o vizită pastorală în Marea Britanie.
Aseară, Sfântul Părinte a celebrat o mesă în aer liber la Glasgow, Scoţia. 70.000 de oameni au participat la slujbă. Au fost de trei ori mai puţini ca la vizita Papei Ioan Paul al II-lea în 1982.
Papa le-a vorbit credincioşilor despre numeroasele tentaţii la care sunt expuşi tinerii: droguri, bani, pornografie şi alcool.

Sursa: Reuters
Susan Boyle i-a cântat Papei
Cântăreaţa Susan Boyle, celebră după Britain’s Got Talent, şi-a îndeplinit cel mai mare vis şi a cântat pentru Suveranul Pontif. A interpretat trei cântece: "I dreamed a dream", "How great thou art" şi "Perfect day".
<object width="640" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/n9DqTakr1R0?fs=1&hl=en_US"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/n9DqTakr1R0?fs=1&hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="385"></embed></object>
Vizita Papei Benedict al XVI-lea nu e lipsită de controverse. Scandalurile de pedofilie în rândul preoţilor catolici şi costul uriaş al sejurului iscă proteste. 
"Biserica nu a fost suficient de vigilentă şi nu a fost suficient de rapidă şi fermă pentru a lua măsurile necesare", declara Papa în avion, despre scandalul sexual înainte să ajungă în Marea Britnie.
"E nedrept să zici că Biserica e lipsită de vigilenţă. Dimpotrivă, a fost rapidă şi vigilentă, dar ca să ascundă nu ca să prevină aceste orori", susţine Joelle Casteix, directorul regional al Asociaţiei SNAP din SUA, care reprezintă grupul victimelor abuzate de preoţi.
Trei din patru britanici susţin că Suveranul Pontif nu a luat suficiente măsuri în acest scandal, potrivit unui sondaj de opinie publicat de CNN. 
Vizita Papei în Marea Britanie se încheie duminică.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: