Evenimentul Zilei > Politica > SONDAJ IRES. Intenție de vot: PMP, la egalitate cu PDL: 10%
SONDAJ IRES. Intenție de vot: PMP, la egalitate cu PDL: 10%

SONDAJ IRES. Intenție de vot: PMP, la egalitate cu PDL: 10%

Potrivit unui sondaj IRES realizat pe 24 și 28 februarie, la puțin timp de la lansarea oficială, Partidul Mișcarea Populară a ajuns la aceeași intenție de vot cu PDL: 10%. În plus, 41% dintre respondenți au anunțat că vor vota cu USD, iar 20% cu PNL.

La întrebarea: "dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri europarlamentare care este partidul sau alianța politică pe care ați vota-o?", 41% dintre respondenți au afirmat că vor vota cu USD, 20% cu PNL, 5% cu UDMR și PP-DD.
La scurt timp de la înființare, PMP a ajuns la aceeași intenție de vot cu PDL: 10%. 
Băsescu, mai de încredere decât Antonescu
După 9 ani de mandat, președintele Traian Băsescu are un grad de încredere de 28%, în timp ce prezidențiabilul PNL, Crin Antonescu, înregistrează o cotă de încredere de doar 15%.
În Victor Ponta, 37% dintre respondenți au afirmat că au multă și foarte multă încredere, iar 62% puțină sau foarte puțină încredere. În Sorin Oprescu, 44% au declarat că au multă și foarte multă încredere, iar 53% puțină sau foarte puțină încredere. 
28% dintre respondenți au afirmat că au multă și foarte multă încredere în Traian Băsescu și 69% puțină sau foarte puțină încredere, iar în Călin Popescu Tăriceanu, 49% dintre respondenți au răspuns că au multă și foarte multă încredere și 51%-  puțină sau foarte puțină încredere.
Tăriceanu, preferat în fața lui Antonescu
Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu ar câștiga detașat în fața actualului președinte al PNL, Crin Antonescu, potrivit sondajului de opinie realizat de IRES. Acesta a fost realizat pe 24 și 28 februarie. Specialiștii susțin că factorul emoțional joacă un rol important în brusca ascensiune a fostului premier.
Astfel, la întrebarea: "Dacă în turul II al alegerilor prezidențiale ar intra Călin Popescu Tăriceanu și Crin Antonescu cu cine ați vota?", 71% dintre respondenți au afirmat C.P. Tăriceanu și doar 29%- Crin Antonescu. Potrivit aceluiași sondaj, Tăriceanu ar fi preferat și în cazul în care ar intra în turul II cu Victor Ponta: 52% au răspuns că l-ar vota pe fostul premier și 48% pe Ponta. 
Într-o confruntare în turul II între Mihai Răzvan Ungureanu și Crin Antonescu, Antonescu ar obține 44% și MRU- 56%.
Sondajul a fost realizat pe 24 și 28 februarie 2014, pe un eșantion de 1.223 subiecți și cu o marjă de eroare de +/- 2,9%.CITIŢI ŞI:

  • SONDAJ CSOP: Cât i-au costat pe guvernanţi gafele de la deszăpezire. INTENŢIE de VOT la EUROPARLAMENTARE. CREŞTE nemulţumirea românilor | GRAFIC
  • EXCLUSIV EVZ. Sondaj de opinie CSOP: Topul rușinii în accidentul aviatic din Apuseni
  • EXCLUSIV EVZ. SONDAJ DE OPINIE CSOP. TOPUL RUŞINII: Stroe şi Ponta sunt consideraţi principalii VINOVAŢI pentru gestionarea TRAGEDIEI AVIATICE din Apuseni