Soluția ministrului Educației pentru evitarea carantinei în școli. Elevii vor fi în culmea fericirii

Soluția ministrului Educației pentru evitarea carantinei în școli. Elevii vor fi în culmea fericirii

Ministerul Educației ia în considerare o prelungire a vacanței de primăvară pentru a reduce riscul de infectare cu coronavirus în rândul elevilor

Vești bune pentru elevi de la ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Vacanța de primăvară s-ar putea extinde astfel încât să cuprindă atât Paștele Catolic, cât și pe cel ortodox. Este o decizie luată în considerare de ministrul Sorin Cîmpeanu în actualul context epidemiologic. O măsură de prelungire a vacanței de primăvară ar avea drept efect reducerea mobilității elevilor în luna aprilie.

„Observând evoluţia epidemiologică din ce în ce mai gravă, corelată cu starea sistemului sanitar, luăm în considerare - şi vom anunţa acest lucru - extinderea perioadei vacanţei de primăvară. Aceasta în așa fel încât avantajele să fie mai multe. Să includă şi sărbătorile pascale catolice şi sărbătorile pascale ortodoxe. Să permită o micşorare a mobilităţii pe perioada lunii aprilie, care se anunţă ca fiind cea mai dificilă.

Să permită organizarea examenului de bacalaureat la aceleaşi date. Chiar dacă vom fi nevoiţi, ca anul trecut, să echivalăm competenţele şi să organizăm proba de competenţe digitale după bacalaureat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Al patrulea avantaj - să permită încheierea simulărilor pentru Bacalaureat şi Evaluarea naţională până pe 31 martie. Deci să rămână deschise până la 1 aprilie, având avantajul că putem derula toate simulările - clasa a VIII-a, clasa a XII-a, clasa a XIII-a. Se susţin la datele planificate evaluările pentru clasa a IV-a şi a VI-a”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației a făcut aceste declarații la o dzbatere organizată de Senat pe tema finanţării învăţământului superior.

Soluția ministrului Educației pentru evitarea carantinei în școli

Sorin Cîmpeanu a subliniat că măsura extinderii vacanței de primăvară are și o serie de dezavantaje.

„Bacalaureatul rămâne pe loc, Evaluarea naţională ar urma să se organizeze după Bacalaureat. Admiterea în liceu tot după Bacalaureat. Și mai avem evaluarea la clasa a II-a, care era programată în luna aprilie - începea pe 20 aprilie - să fie mutată în luna mai. Deci punând în balanţă avantajele, în primul rând micşorarea mobilităţii, am încercat să găsim soluţia optimă de echilibru pentru a pierde cât mai puţin”, a afirmat ministrul Educaţiei.

Citește și: 

Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu au căzut la pace. Ce se întâmplă cu elevii