Evenimentul Zilei > Actualitate > Smiley nu caută succesul pe plan internaţional
Smiley nu caută succesul pe plan internaţional

Smiley nu caută succesul pe plan internaţional

Cântăreţul îşi împarte timpul între cariera sa muzicală şi rolurile din producţiile de televiziune în aşa fel încât reuşeşte să facă ambele meserii cu plăcere şi profesionalism.

Proaspăt câştigător a patru premii Romanian Music Awards, implicat în două producţii mari de televiziune: "Românii au Talent" şi "Vocea României" şi în focurile creării unui nou album, Smiley pare un personaj cu forţe supranaturale care este în mai multe locuri în acelaşi timp. Secretul lui, în realitate, constă în organizare.
Antrenor pentru 12 tineri
Deocamdată, artistul este una dintre roţile care vor face noul format de televiziune al PRO TV-ului să se învârtă. "Mi-a surâs ideea de a fi antrenor şi nu jurat", spune Smiley care este mulţumit că din această postură poate să combine cel mai bine experienţa lui muzicală cu munca în televiziune. "Şi la «Românii au talent» pot să spun că îmi joc propriul rol pentru că mie, ca producător muzical, îmi place să descopăr şi să dezvolt talente".
Acesta este planul pe care îl are şi pentru echipa sa de la "Vocea României", unde fiecare membru al juriului este şi antrenor pentru 12 oameni talentaţi.
A ales cântăreţi care reuşesc "să transmită emoţie prin fiecare vers" şi intenţionează să îi ia în echipa de la Hahaha Production pentru a le construi o carieră de succes, asta în cazul în care aceştia reuşesc să îl inspire. Pentru asta, trebuie să se ridice la înălţimea aşteptărilor lui.
"Mă aştept să facă show, să devină mult mai buni decât sunt şi nu numai din punct de vedere vocal, ci ca artişti, şi, de ce nu, să câştige Vocea Romaniei".
Cel mai difuzat artist al momentului
"Televiziunea îţi oferă o vizibilitate mult mai mare, mai ales când faci parte din nişte producţii cum sunt «Românii au talent » şi «Vocea României». Oamenii devin brusc mai interesaţi de ceea ce fac", povesteşte cântăreţul. Adevărul este că publicul din România i-a urmărit mereu cu interes cariera, de când era doar unul din membrii trupei Simplu şi până acum, când face în continuare parte din formaţie, are o carieră solo de succes şi, în plus, este şi producător.
Lipsa timpului nu îl împiedică să îşi mulţumească fanii (destul de mulţi având în vedere că a fost numit Cel mai difuzat artist român al "momentului") cu noi piese, concerte şi, în curând, un nou album, al treilea din cariera sa. Chiar dacă nu are foarte mult timp acum pentru spectacole live, are programate mai multe concerte în luna octombrie.
Albumul "este unul foarte optimist, cu foarte multe teme interesante, cu nişte versuri deosebite şi, evident, diferit de ceea ce am mai făcut până acum. Spre deosebire de albumul al doilea, acesta îmbină elementele acustice cu cele electronice şi e produs tot în gaşca Hahaha Production. Pregătesc o lansare inedită, aşa cum nu s-a mai făcut în România". Materialul o să apară cel mai probabil în primăvară.
Solistul şi-a făcut un obicei să lanseze un album la fiecare doi ani, în luna martie. Primul său material, "În lipsa mea", a fost lansat în 2008 şi Smiley declara atunci că albumul "reflectă experienţa sa de viaţă". "Plec pe Marte" a apărut doi ani mai târziu şi se bucură de o serie de colaborări care îi tot aduc cântăreţului nominalizări şi premii importante.
„Nu fac muzică pentru a câştiga trofee"
Cea mai nouă astfel de nominalizare este cea de la Best Romanian Act la premiile MTV Europe Music Awards. Este propus pentru piesa "Love is for free", o colaborare cu Pacha Man. Se mai luptă pentru premiu şi Alexandra Stan, Guess Who, Puya & Connect- R şi Fly Project.
"Premiile sunt importante, dar cel mai mult mă bucură faptul că oamenii vin la concertele mele, îmi ascultă muzica. Cel mai frumos este să te opreşti la semafor şi să îţi auzi piesa într-o altă maşină", consideră Smiley.
Ştie că se bucură de aprecierea publicului din România şi nu îşi doreşte cu disperare să atace Occidentul ca Inna sau Alexandra Stan. "Oamenii din alte ţări sunt departe, de ce să ne gândim la ei? Credeţi ca ei se gândesc la noi?", glumeşte cântăreţul.
"Ca producător muzical, îmi place să descopăr şi să dezvolt talente ”
SMILEY, artist

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/PdifyRx1XVI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: