Sindromul bradului de Crăciun, afecțiunea care provoacă probleme de sănătate. Și copiii pot fi afectați

Sindromul bradului de Crăciun, afecțiunea care provoacă probleme de sănătate. Și copiii pot fi afectați Bradul de Crăciun. Sursa foto: Pixabay

Specialiștii au atras atenția asupra sindromului bradului de Crăciun. Sunt mai multe simptome prin care vă puteți da seama că suferiți de această afecțiune. Puteți ajunge pe mâna medicului dacă nu sunteți precauți.

Multe persoane ar putea suferi de sindromul bradului de Crăciun. Mulți chiar nu știu că această afecțiune există. Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor SUA a explicat că simptomele care ar trebui să ne alarmeze sunt congezia nazală, durerea în gât, strănutul, mâncărimea ochilor, conjuctivită, ochi iritați sau apoși, oboseală, dureri în piept, insomnii sau alergii cutanate. În cazuri mai grave poate să fie vorba chiar și de bronșită sau pneumonie.

Brazii naturali pot colecta, înainte de a fi tăiați, o cantitate foarte mare de polen de la alte plante. După ce ei sunt aduși în casele noastre, polenul se va împrăștia peste tot. Acest lucru poate cauza probleme de sănătate. Persoanele care au cel mai mult de suferit din această cauză sunt cele care deja au astm bronșitic sau sunt alergici la mucegai. În plus, și cei care suferă de febra fânului pot fi afectați. Mai pot întâmpina probleme persoanele cu infecții la plămâni, persoanele imunodeprimate sau cu boală pulmonară obstructivă.

Sindromul bradului de Crăciun poate afecta copiii

Copiii pot fi și ei afectați de sindromul bradului de Crăciun. Bradul nu trebuie împodibit într-un mediu umed și cald. Acest lucru va face ca mucegaiul să nu se dezvolte. Speciile cele mai vinovate de apariția acestuia sunt Alternaria, Cladosporium, Penicillum și Aspergillus. În plus, Organizația Mondială a Sănătății a recomandat ca bradul să nu fie ținut mai mult de șapte zile într-o locuință dacă persoanele din cauză suferă de alergi. De asemenea, atunci când apar primele simptome, trebuie să te adresezi medicilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Trunchiul bradului trebuie să fie întotdeauna șters, înainte de a-l aduce în locuință, cu o soluție din apă și foarte puțin înălbitor. „Pentru a îndepărta mucegaiul, polenul și murdăria, spălați bradul. Lăsați-l să se usuce timp de câteva zile într-un garaj sau afară, dacă este suficient de cald, înainte de a-l aduce înăuntru. În jur de cinci până la șapte zile ar fi, probabil, o perioadă bună de timp pentru a avea un brad de Crăciun natural”, a declarat dr. Sharmilee Nyenhuis, alergolog la Universitatea Illionois din Chicago, pentru Detroit News.