Evenimentul Zilei > Actualitate > Silviu Mănăstire acuză: „Mafia pădurilor – în sânul ONG-urilor de mediu”
Silviu Mănăstire acuză: „Mafia pădurilor – în sânul ONG-urilor de mediu”

Silviu Mănăstire acuză: „Mafia pădurilor – în sânul ONG-urilor de mediu”

Silviu Mănăstire a declarat, în emisiunea sa, că mafia pădurilor ar fi infiltrată în ONG-urile de mediu.

Nu ar fi, neparat ceva nou, astfel de cazuri sunt de notorietate în lume. Nouă însă e o decizie a Curții de Apel Brașov. „Mafia pădurilor s-ar putea să sălășluiască de fapt tocmai în sânul ONG-urilor de mediu. Bine înfipte în Statul român prin diverse funcții pe care ONG-iștii le dețin sau le-au deținut”, a spus jurnalistul Silviu Mănăstire, realizatorul emisiunii ”Dosar de politician” de la B1 TV.

Afirmația ziaristului vine după ce Curtea de Apel Braşov a respins cererea de chemare în judecată  formulată de Fundația Conservation Carpathia şi Christoph Franz Johannes Promberger împotriva Nostra Silva – Federația Proprietarilor de Păduri şi Păşuni din Romȃnia şi a preşedintelui federației, Bogdan Ioan Tudor Todoran.

Prin acțiunea civilă înaintată Tribunalului Braşov, Conservation Carpathia şi Christoph Promberger solicitaseră daune morale de 2.250.000 lei, precum şi eliminarea de pe situl Nostrasilva.ro a unor articole pretins defăimătoare cu privire la activitățile miliardarilor reuniți în proiectul de cumpărare a Munților Făgăraş.

“În ceea ce priveşte primul articol pretins defăimător (Paşca Palmer: dovada traficului de influență pentru Conservation Carpathia) Curtea de Apel Braşov a reținut că articolul “prezintă informații factuale necontestate, respectiv că secretarii de stat Erika Stanciu şi Viorel Lascu au fost membrii în consiliul director al Fundației Conservation Carpathia, că Guvernul Romȃniei a preluat o inițiativă ce a aparținut şi a fost susținută inițial de această fundație privată. Titlul articolului, care se referă la existența unui trafic de influență, reprezintă o judecată de valoare care se fundamentează pe informații factuale”, se arată în decizia instanței.