Sfarsitul unei ere

Sfarsitul unei ere

Bilantul de la Altamont a fost unul tragic: mai multi morti si raniti.

Desi mass-media a ignorat in mare masura evenimentele, The Rolling Stones aveau sa sufere o lovitura serioasa de imagine, perpetuata si de continuarea polemicilor pe aceasta tema. Se zvoneste chiar ca Hell’s Angels au pus o recompensa pe capul lui Mick Jagger, pentru declaratiile acuzatoare la adresa lor.

Pe 8 decembrie 1969, la doua zile dupa incidentul de la Altamont, Keith Richards si Charlie Watts revin la Londra, Bill Wayman si Mick Taylor optasera sa mai ramana in State cateva zile, pentru a se odihni, iar Mick Jagger se duce in Elvetia sa depuna intr-o banca banii castigati din turneu: aproape un million de dolari.

Trupa isi incheie anul cu patru concerte. Pe 21 decembrie, odata cu ultimele note cantate in fata a mii de fani infierbantati, anii ‘60 se incheie pentru The Rolling Stones. Existau de 7 ani, dar multi credeau ca au dat deja tot ce era mai bun in ei. Timp de inca aproape patru decenii vor trebui sa lupte cu inversunare pentru a-si mentine titlul de „cea mai mare trupa rock and roll din lume”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Fragmente din cartea „Blue, Black&White - Povestea Rolling Stones”, scrisa de Ioan Big si aparuta la Editura RAO