Dragoș Pătraru a anunțat joi, în ultima emisiune "Starea Natiei" din acest sezon, ca, deși mai are doi ani de contract cu Digi24, crede ca va încheia contractul cu această televiziune, urmând ca cel de-al cincilea sezon al show-ului sa revină in august, la un alt post de televiziune. Toate acestea în urma unor negocieri de încheiere a contractului cu doi ani mai repede decât era prevăzut.

"Filozofia după care ne-am orientat mereu in ceea ce am făcut aici la 'Starea Nației' a fost asta – sa nu tratam niciodată privilegiat instituțiile de forță, sa lovim de fiecare data acolo unde este puterea si sa vorbim despre Romania așa cum este ea, săracă, sărăcită, cu atât de mulți oameni ținuți in mizerie, marginalizați, ba chiar acuzați ca au ajuns asa cum au ajuns. Mai multe drepturi pentru cat mai mulți înseamnă mai multa putere pentru cat mai mulți, însemnă mai multe șanse pentru cat mai mulți. Credem într-o societate care pune pe primul loc omul, nu instituțiile, ci oamenii", a spus Dragoș Pătraru.

Acesta și-a motivat plecarea prin faptul că "Din păcate, acum, după un an de munca, avem certitudinea ca am ajuns într-un loc in care toate aceste valori nu se regăsesc, sau daca exista nu le vedem noi, nu le simțim. Presa care apară interese ale unor instituții si ale unor corporații e un nonsens. Presa nu poate avea in vedere decât binele oamenilor, sancționând derapajele uneori inimaginabile ale instituțiilor si ale corporațiilor. Motiv pentru care, deși, repet, mai avem doi ani de contract cu aceasta instituție, cred ca ne vom desparți aici."