Procurorii intenţionaseră iniţial să emită o ordonanţă de reţinere pe numele fetei încă de săptămâna trecută, de la izbucnirea scandalului, însă au amânat momentul, oferindu-i fetei posibilitatea să-şi dea examenul de Bacalaureat, examen pe care a reuşit să-l promoveze cu media 7.30.
"Un fel de fantezii sexuale"
Mihaela este acuzată că ar fi fost complice la infracţiunea de corupere de minori, mai precis l-ar fi ajutat pe Adrian Sucilă (aflat de câteva zile în arest preventiv) să întreţină relaţii sexuale cu fratele ei. Surse din cadrul echipei de anchetă spun că tânăra ar fi recunoscut că şi ea a avut o relaţie intimă cu Adrian Sucilă, prietenul mamei celor doi tineri, Angela Stoica, viceprimarul oraşului. Fiind însă majoră, relaţia intimă a Mihaelei cu principalul acuzat în acest caz nu intră sub incidenţa legii penale. „Tânăra a fost audiată în cursul zilei de astăzi. A acceptat să dea declaraţii şi s-a luat faţă de aceasta măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu. A recunoscut că a avut discuţii purtate cu inculpatul arestat şi cu fratele ei, a precizat însă că aceste discuţii erau un fel de fantezii sexuale. Ordonanţa de reţinere a expirat la ora 13.00 şi va fi cercetată în continuare în stare de libertate, pentru complicitate la act sexual cu un minor şi complicitate la corupţie sexuală. Tânăra are în acest dosar calitatea de invinuit”, declară procurorul Adina Velescu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara.
Intervievată de EvZ, Angela Stoica a declarat că toate probele procurorilor se rezumă la o serie de convorbiri telefonice interpretate greşit de anchetatori (interceptate iniţial pentru un alt caz penal din Valea Jiului – incendierea maşinii fiului primarului din Vulcan – n.red.)şi respinge ideea că Adrian Sucilă i-ar fi făcut vreun rău fiului ei. Angela Stoica a refuzat să comenteze natura relaţiei sale personale cu poliţistul inculpat precum şi pe cea dintre acesta şi fiica sa, Mihaela, invocând dreptul la viaţă privată.
Recursul la măsura de arestare preventivă a lui Adrian Sucilă dispusă iniţial de instanţă se va judeca joi, 12 iulie.